Valmieras Ziņas

Valmierā viesojas Giterslo reģiona delegācija

Lasīšanas laiks: 3 min

Ceturtdien, 28.maijā, Latvijā ieradās biedrības “Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai” partneri no Giterslo apriņķa (Vācija), lai uzzinātu, kādas aktivitātes notiek sadarbības ietvaros realizētajos projektos un gūtu informāciju par pašvaldībām vēl neiepazītās jomās.

Delegācijas sastāvā ir 35 cilvēki. Delegācijas vadītāji – Giterslo apriņķa landrāts Svens-Georgs Adenauers un sadarabības koordinators Hans Joahims Švolovs.

Ceturtdien, 28. maijā, Rīgas Melngalvju namā Valsts prezidents Andris Bērziņš pasniedza Ordeņu kapitula piešķirto Atzinības krustu (IV šķira) par nopelniem Latvijas valsts labā ilggadējam biedrības “Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai” partnerim un atbalstītājam Svenam-Georgam Adenaueram.

29.maijā delegācija dosies pie saviem sadarbības partneriem, lai piektdien, sestdien un svētdien piedalītos intensīvā vizītes programmā visās biedrībā iesaistītajās pašvaldībās – Beverīnas, Burtnieku, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Kocēnu novadā, kā arī Valmieras pilsētā.

Piektdien, 29.maijā, no rīta delegācija Valmieras muzejā tikās ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, kurš pastāstīja viesiem par pilsētas attīstību un izaugsmi pēdējos gados, kā arī nākotnes iecerēm.

Dienas gaitā vācu viesi apmeklēs SIA “Valpro”, SIA “Valmieras Ūdens”, kooperatīvu “Grīšļi”, agrokooperatīvo sabiedrību “VAKS”, Valmieras Mākslas vidusskolu, kā arī pirmsskolas izglītības iestādi “Burtiņš” Valmiermuižā. Savukārt vācu probācijas dienesta darbinieki apmeklēs Valsts probācijas dienestu Valmierā, kur pārrunās jautājumus par preventīvajiem pasākumiem darbā ar jauniešiem, kuriem ir uzvedības traucējumi.

Sestdien, 30.maijā, delegācija dalīsies vairākās grupās, lai apmeklētu sadraudzības pašvaldības. Sadarbības partneri tiksies ar dažādu jomu speciālistiem un viesosies dažādās iestādēs, piemēram,  Valmieras Mūzikas skolā, Kristīgās žēlsirdības centrā Valmierā, biedrībā “Ģimenes Šūpulis” Beverīnas novadā, SIA “Ciedra” Valmieras pagastā, SIA “Varis Toys” un SIA “Svennes” Rencēnu pagastā, Kocēnu pagasta zirgaudzētavā “Kocēni”, Mazsalacas slimnīcā, vidusskolā un bērnudārzā, z/s “Limbas”, SIA “Ratnieks”, z/s “Sporas” Naukšēnu novadā, apmeklēs arī Naukšēnu novada vidusskolu, Rūjienas izstāžu zāli un Japānas istabu, Rūjienas vidusskolu un Tautskolu. Iecerēti arī atpūtas pasākumi, piemēram, izbrauciens ar Gaujas tramvaju, Velniņu muzeja apmeklējums Mazsalacā, ekskursija Ķoņu kalnā, Valtenberģu muižā un Oleru muižā, kā arī Laņģezera sezonas atklāšanas svētku apmeklējums Lodes pagastā.

Sestdienas vakarā delegācija apmeklēs Valmieras apriņķa tautas deju kolektīvu lielkoncertu Valmieras estrādē.

Svētdien, 31.maijā, delegācija dosies uz jaunizveidoto Neikenkalna dabas koncertzāli Dikļos, kur ar muzikāliem priekšnesumiem viesus sagaidīs Dikļu pūtēju orķestris un folkloras kopa “Endzelīte”, kā arī iepazīsies ar Dziesmu svētku ekspozīciju. Pēcpusdienā paredzēta atpūta un dabas baudīšana Vidzemes jūrmalā.

Pirmdien, 1.jūnijā, viesi dosies mājupceļā, pirms lidojuma vēl dodoties nelielā pastaigā pa Vecrīgu.

Bijušās Valmieras rajona padomes un Giterslo apriņķa sadarbības līgums tika parakstīts 1994. gada 23. jūnijā, bet abu rajonu sistemātiska sadarbība pastāvēja jau kopš 1992. gada. Ar Giterslo apriņķa palīdzību realizēti daudzi nozīmīgi projekti sociālajā, veselības aprūpes, izglītības, kultūras un drošības jomās. Ir izveidojusies oficiāla sadarbība starp koriem un skolām, regulāri notiek dažādu jomu pieredzes apmaiņas braucieni, tiek dibināti personīgi kontakti, tādējādi radot ieceres jauniem sadraudzības plāniem. Biedrību “Valmieras-Giterslo reģionu sadarbībai” 2009. gadā pēc administratīvi teritoriālās reformas dibināja bijušā Valmieras rajona teritorijā izveidotās pašvaldības – Beverīnas, Burtnieku, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Kocēnu novads, kā arī Valmieras pilsēta. 

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri