Valmieras Ziņas

Recepte: Ziedkāpostu-makaronu sacepums

Ja labprāt savā ēdienkartē iekļaujat makaronus, sieru un ziedkāpostus, tad šī būs lieliska kombinācija sacepumam. Piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

1 vidēji liela ziedkāposta galva

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 vidēji liels sīpols

3/4 tējkarote sāls

1/4 tējkarote malti melnie pipari

230 g makaronu ( var izvēlēties trubiņas, radziņus vai gliemežvāka formas makaronus )

45 g smalki sarīvētu Parmezāna sieru

250 ml piena ( vislabāk ar 2 % tauku saturu )

1 citrona rīvētu miziņu (apmēram 1 ēdamkarote)

2 ēdamkarotes sasmalcinātas timiānas lapas

230 g rīvēta Gouda siera

Sacepuma kraukšķīgajai virskārtai:

Lielāku sauju sviesta krekerus vai cepumus

2 ēdamkarotes smalki sarīvētu Parmezāna sieru

2 ēdamkarotes kausēta sviesta

2 ēdamkarotes sasmalcinātus, svaigus pētersīļus

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 °C.
  2. Ziedkāposta galvu atdala no zaļajām lapām un sagriež to aptuveni pus centimetra biezās šķēlēs. Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, novieto sagrieztos ziedkāpostus. Visu aplej ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, kārtīgi to ieziež katrā ziedkāposta šķēlītē, kā arī uzber 1/4 tējkaroti sāls un 1/4 tējkaroti piparu.
  3. Rupjos gabalos sagriež sīpolus, un liek tos uz atsevišķas pannas. Aplej tos ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un uzber 1/4 tējkaroti sāls.
  4. Cepeškrāsns apakšā liek pannu ar ziedkāpostiem, bet virs tās – pannu ar sīpoliem. Visu cep aptuveni 20-30 minūtes, kamēr ziedkāpostu un sīpolu gabali ir izcepušies mīksti un brūni. ( ja sīpoli izcepas ātrāk, nekā ziedkāposti, tad tos var izņemt no cepeškrāsns ātrāk ārā ) Dārzeņiem jāļauj atdzist un pēc tam ziedkāpostu gabalus var sadalīt mazākos gabaliņos.
  5. Cepeškrāsns temperatūru samazina uz 190°C.
  6. Kamēr dziest dārzeņi, liek vārīties makaronus. Lielākā katlā uzvāra sālsūdeni, un tajā vāra makaronus aptuveni 8-10 minūtes (makaronus nekādā gadījumā nevajag pārvārīt). Kad makaroni izvārījušies, aptuveni 230 ml makaronu sālsūdens saglabā, bet pārējo, nokāšot makaronus, izlej.
  7. Nokāstos makaronus liek atpakaļ katlā un uzreiz pievieno Parmezāna sieru, kamēr makaroni vēl ir karsti, lai siers izkustu. Kad siers mazliet izkusis, pielej pienu un samaisa. Kad viss samaisīts, pievieno ziedkāpostus, sīpolus, citrona miziņu, timiānu, un Gouda sieru. Visu kārtīgi izmaisa. Pēc garšas var pievienot vēl sāli un piparus. Ja visa masa liekas pārāk sausa, var pievienot vēl makaronu sālsūdeni.
  8. Visu masu ieliek cepamajā traukā. Atsevišķā traukā saberž krekerus, pievieno tiem izkausētu sviestu, Parmezāna sieru un sakapātus pētersīļus, visu samaisa un ber pāri makaronu-ziedkāpostu masai.
  9. Visu cep aptuveni 35-40 minūtes, kamēr augšpuse palikusi brūna. 

Labu apetīti!

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai Valmierā vajag uzstādīt fotoradarus?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “BEST WOOD Europa” aicina darbā apkures/ katlu KURINĀTĀJU. Darba apraksts: Apkures iekārtu apkalpošana, kurināšana. Sekot apkures iekārtu kontroles aparatūras rādītājiem saskaņā ar katlu ekspluatācijas noteikumiem un instrukcijām. Sekot apkures iekārtu armatūru, cirkulācijas sūkņu, dūmsūkņa, skursteņa un dūmvadu tehniskajam stāvoklim un to drošai ekspluatācijai. Veikt apkures iekārtu uzturēšanu pastāvīgā darba kārtībā. Fiksēt uzskaites datus reģistrācijas žurnālos. Prasības kandidātiem: Augsta atbildības sajūta. Apkures krāšņu/ katlu kurinātāja sertifikāts/operatora apliecība. Pieredze profesijā. Uzņēmums piedāvā: Stabilu darba vietu. Konkurētspējīgu atalgojumu. Daļēji apmaksātas pusdienas. Apmaksātus ceļa izdevumus no Valmieras. Ražotnes atrašanās vieta: “Zālītes”, Brenguļu pagasts, Beverīnas novads, LV-4245. Darba amata apraksts: pilna slodze, pastāvīgs darbinieks. Darba laika veids: maiņu darbs. Alga: EUR 4,25 bruto stundā (papildus piemaksas par apzinīgi veiktu darbu). Pieteikšanās: sūtīt CV norādi “Kurinātājs_Brenguļi” uz e-pastu bwe@bwe.lv līdz 2019.gada 27.decembrim. Tālrunis papildu informācijai: 24966076. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri būs tikuši 2.atlases kārtā. Profesija: APKURES /KRĀŠŅU KURINĀTĀJS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera, Zālītes, Brenguļu pag., Beverīnas nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2019-12-27 Kontaktpersona: CV ar profesijas norādi sūtīt uz e-pasta adresi bwe@bwe.lv, t. 24966076.

Mūsu partneri