Valmieras Ziņas

Recepte: Ziedkāpostu-makaronu sacepums

Ja labprāt savā ēdienkartē iekļaujat makaronus, sieru un ziedkāpostus, tad šī būs lieliska kombinācija sacepumam. Piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

1 vidēji liela ziedkāposta galva

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 vidēji liels sīpols

3/4 tējkarote sāls

1/4 tējkarote malti melnie pipari

230 g makaronu ( var izvēlēties trubiņas, radziņus vai gliemežvāka formas makaronus )

45 g smalki sarīvētu Parmezāna sieru

250 ml piena ( vislabāk ar 2 % tauku saturu )

1 citrona rīvētu miziņu (apmēram 1 ēdamkarote)

2 ēdamkarotes sasmalcinātas timiānas lapas

230 g rīvēta Gouda siera

Sacepuma kraukšķīgajai virskārtai:

Lielāku sauju sviesta krekerus vai cepumus

2 ēdamkarotes smalki sarīvētu Parmezāna sieru

2 ēdamkarotes kausēta sviesta

2 ēdamkarotes sasmalcinātus, svaigus pētersīļus

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 °C.
  2. Ziedkāposta galvu atdala no zaļajām lapām un sagriež to aptuveni pus centimetra biezās šķēlēs. Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, novieto sagrieztos ziedkāpostus. Visu aplej ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, kārtīgi to ieziež katrā ziedkāposta šķēlītē, kā arī uzber 1/4 tējkaroti sāls un 1/4 tējkaroti piparu.
  3. Rupjos gabalos sagriež sīpolus, un liek tos uz atsevišķas pannas. Aplej tos ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un uzber 1/4 tējkaroti sāls.
  4. Cepeškrāsns apakšā liek pannu ar ziedkāpostiem, bet virs tās – pannu ar sīpoliem. Visu cep aptuveni 20-30 minūtes, kamēr ziedkāpostu un sīpolu gabali ir izcepušies mīksti un brūni. ( ja sīpoli izcepas ātrāk, nekā ziedkāposti, tad tos var izņemt no cepeškrāsns ātrāk ārā ) Dārzeņiem jāļauj atdzist un pēc tam ziedkāpostu gabalus var sadalīt mazākos gabaliņos.
  5. Cepeškrāsns temperatūru samazina uz 190°C.
  6. Kamēr dziest dārzeņi, liek vārīties makaronus. Lielākā katlā uzvāra sālsūdeni, un tajā vāra makaronus aptuveni 8-10 minūtes (makaronus nekādā gadījumā nevajag pārvārīt). Kad makaroni izvārījušies, aptuveni 230 ml makaronu sālsūdens saglabā, bet pārējo, nokāšot makaronus, izlej.
  7. Nokāstos makaronus liek atpakaļ katlā un uzreiz pievieno Parmezāna sieru, kamēr makaroni vēl ir karsti, lai siers izkustu. Kad siers mazliet izkusis, pielej pienu un samaisa. Kad viss samaisīts, pievieno ziedkāpostus, sīpolus, citrona miziņu, timiānu, un Gouda sieru. Visu kārtīgi izmaisa. Pēc garšas var pievienot vēl sāli un piparus. Ja visa masa liekas pārāk sausa, var pievienot vēl makaronu sālsūdeni.
  8. Visu masu ieliek cepamajā traukā. Atsevišķā traukā saberž krekerus, pievieno tiem izkausētu sviestu, Parmezāna sieru un sakapātus pētersīļus, visu samaisa un ber pāri makaronu-ziedkāpostu masai.
  9. Visu cep aptuveni 35-40 minūtes, kamēr augšpuse palikusi brūna. 

Labu apetīti!

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kā vērtējat jauno mākslas objektu "Krodera ābele"?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA Lat Met pamatā ir metāla apstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vārti, sētas, margas, tirdzniecības stendi, nestandarta metāla izstrādājumi, kuru vienas detaļas svars nepārsniedz 0,5t, garums- 12m). Uzņēmums nodarbojas arī ar sekciju veida garāžu vārtu tirdzniecību, montāžu un servisa nodrošināšanu, vizuālās reklāmas izgatavošanu, skārda izstrādājumu izgatavošanu, vārtu automātikas tirdzniecību un apkalpošanu. Daļa no produkcijas tiek eksportēta. Sakarā ar pasūtījumu apjoma pieaugumu Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs „Meistari”, Rubene, Kocēnu pag., Kocēnu nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas). Amata pienākumi: Atbilstoši rasējumiem un metāldarbnīcu vadītāja norādījumiem izgatavot nestandarta metāla izstrādājumus t. sk. sagatavot detaļas, veikt sagatvoto detaļu metināšanu. Nepieciešamības gadījumā veikt arī izstrādājumu montāžu objektā. Lat Met nodrošina: Pilnībā rekonstruētas ražošanas telpas; Mūsdienīgus darba apstākļus; Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu; Iepazīstināšanu ar amata pienākumiem un ražošanas procesa nodrošināšanas kārtību. Prasības pretendentiem: Spēja pastāvīgi, precīzi un savlaicīgi paveikt uzticētos pienākumus; Precizitāte un augsta atbildības sajūta Par priekšrocību tiks uzskatīta: Autovadītāja apliecība; Papildus zināšanas citās jomās Pieteikties uz brīvajām metinātāja vietām iespējams sazinoties pa tālruni 2942 99 56 vai sūtot CV un motivacijas vestuli uz info@latmet.com Vispārēju informāciju par Lat Met darbību iespējams iegūt apmeklējot mūsu mājas lapu www.latmet.com Profesija: ROKAS LOKMETINĀTĀJS (MMA) Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Kocēnu nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2020-10-23 Kontaktpersona: Motivācijas vēstuli un CV sūtīt uz e-pastu: info@latmet.com

Mūsu partneri