Valmieras Ziņas

Recepte: Sēņu krēmzupa

Lasīšanas laiks: 2 min

Piedāvājam recepti, kuras galvenā sastāvdaļa ir šīs sezonas aktualitāte – sēnes.

Sastāvdaļas

  1. 60 g kaltētu sēņu
  2. 750 ml karsta ūdens
  3. 90 g sviesta
  4. 65 g sakapātu sīpolu
  5. 3 ķiploka daiviņas
  6. 600 g šampinjonu
  7. 350 ml miltu
  8. 200 ml sarkanvīna
  9. Sāls
  10. Pipari
  11. 700 ml vistas buljona (veģetārajā ēdienā var izmantot dārzeņu buljonu)
  12. 1 tēkjarote kaltētu garšaugu maisījuma
  13. ½ tējkarote kaltēta timiāna
  14. 2 lauru lapas
  15. 300 ml saldā krējuma
  16. 30 g sakapātu pētersīļu
  17. 30 g sakapātu lociņu

Pagatavošana

  1. Bļodā ievieto kaltētas sēnes un aplej ar karstu ūdeni. Mērcē 30 minūtes. Pēc tam sēnes izņem ārā un ļauj ūdenim notecēt. Tad sēnes novieto uz papīra dvielīšiem. Ūdeni, kas notecēja bļodā, neizlej, jo to būs nepieciešams pievienot
  2. Katliņā uz lēnas uguns izkausē 45 g sviesta. Klāt pievieno sīpolus un apcep. Kad tie ir zeltaini brūni, pievieno ķiploku
  3. Katliņā pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un turpina cept uz vidējas uguns. Nedaudz apcep un pievieno kaltētās sēnes
  4. Cep 10 minūtes, tad pievieno 200 ml sarkanvīna
  5. Pievieno atlikušos 45 g sviesta un maisa, kamēr tas izkusis. Pievieno miltus un maisa, kamēr visas sēnes ir nedaudz aplipušas ar miltiem
  6. Pievieno aptuveni 200 ml ar ūdeni, kas notecēja no kaltētajām sēnēm. Kārtīgi izmaisa, lai neizveidotos miltu kunkulīši
  7. Klāt pielej vistas buljonu (veģetārajā ēdienā var pievienot arī dārzeņu blujonu)
  8. Pievieno kaltēto garšaugu maisījumu, kaltētu timiānu, lauru lapas un sāli
  9. Gatavo uz lielas uguns, kamēr zupa sāk nedaudz vārīties. Tad liesmu samazina līdz pašai mazākajai, uzliek vāku un gatavo vēl 20 minūtes
  10. Kad zupa ir gatava pasniegšanai, izņem lauru lapas. Pievieno saldo krējumu, piparus un sāli pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa
  11. Pasniedzot, pārkaisa ar pētresīļiem un lociņiem

 

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri