Valmieras Ziņas

Recepte: Pildītas olas ar skābo krējumu un bekonu

Lasīšanas laiks: 2 min

Vecgada vakars ir klāt, tāpēc piedāvājam portāla Simplyrecipes.com recepti uzkodai, ar kuru cienāt viesus.

Sastāvdaļas:

  • 12 lielas olas
  • 125 ml skābā krējuma
  • 1 -2 tējkarotes Dižonas sinepes
  • 1/2  tējkarote sāls
  • 1/4 – 1/2 tējkarotes kaltētu ķiploku
  • 3 – 4 šķēlītes bekona
  • pusotra ēdamkarote sakapātu maurloku
  • maltu papriku dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Novāra vai iztvaicē visas 12 olas. Var izmantot tvaicējamo katlu un olas tvaicēt tajā 15 minūtes. 
  2. Olas pēc vārīšanās vai tvaicēšanas ievieto bļodā ar ūdeni ar ledus gabaliņiem, lai atdziest.
  3. Kad olas atdzisušas, tās uzmanīgi noloba no čaumalas un pārgriež uz pusēm, izņem visus olu dzeltenumus un ieliek vienā atsevišķā bļodā.
  4. Izmantojot dakšiņu, saspaida olu dzeltenumus, pievieno skābo krējumu, sinepes, sāli, ķiploku un visu samaisa viendabīgā masā. Pēc garšas var pievienot vēl garšvielas. Pildījumu noliek pagaidām malā un cep bekonu.
  5. Uz vidējas uguns uzsilda cepamo pannu un uz tās cep bekona šķēlītes ( cepšanas ilgums atkarīgs no tā cik kraukšķīgu bekonu katrs vēlas ). Bekonu noņem no pannas un liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieļiem. Bekonam jāļauj pāris minūtes atdzist un tad to sakapā mazākos gabaliņos.
  6. Dekorēšanas maisiņā iepilda olu dzeltenumu masu, maisiņam nogriež stūri un uzmanīgi sapilda katru olas baltuma “laiviņu”. Ja pa rokai nav dekorēšanas maisiņš, masu var pildīt vienkārši ar karoti.
  7. Katru olu nokaisa ar paprikas pulveri, maurlokiem un bekona gabaliņiem. Vislabāk pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas.

Labu apetīti un priecīgus svētkus!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri