Valmieras Ziņas

Recepte: Miltu buberts ar smiltsērkšķu mērci

Gatavojoties svētkiem, AS “Dobeles Dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autori Lindu Tellgrenu piedāvā recepti, ar kuru izdosies pārsteigt svētku viesus, iepriecināt gardēžus un padarīt svētku galdu krāšņāku.

Izcili piemērots svētku galdam – miltu buberts ar skābenu un vitamīniem bagātu mērci. Tradicionāls deserts, papildināts ar neierastām garšām. Īpaši ērts steidzīgajiem pavāriem, jo desertu var pagatavot dienu pirms svētkiem un, uzglabāts vēsumā, tas garšos tikpat labi, kā tikko pagatavots.

Izejvielas bubertam:

  • ½ glāze  kviešu miltu
  • ½ l piena
  • 4 lauku olas
  • ¼ glāzes cukura
  • 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta vai 1 ēd.k. vaniļas pastas

Izejvielas smiltsērkšķu ķīselim:

  • 700 ml ūdens
  • 120 g cukura
  • 75 g kartupeļu miltu
  • 150 ml smiltsērkšķu sulas

Izejvielas mērcei:

  • 700 ml ūdens
  • 120 g cukura
  • 150 ml smiltsērkšķu sulas
  • 75 g kartupeļu miltu

Pagatavošana:

  1. Gatavo bubertu: pusi piena sajauc ar miltiem. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar pusi cukura. Atlikušo pienu lēnām uzvāra, pakāpeniski nepārtrauktā straumē ielej miltu maisījumu. Nepārtraukti maisot, visu uzvāra un uz zemas uguns turpina vārīt, līdz masa ir sabiezējusi. Noņem no plīts. Pievieno vaniļu un saputotos olu dzeltenumus. 10 minūtes atdzesē. Olu baltumus un atlikušo cukuru saputo stingrās putās. Iecilā to nedaudz padzisušajā katliņa saturā. Liek deserta šķīvjos un novieto vēsumā. Pasniedz ar smiltsērkšķu ķīseli.
  2. Gatavo ķīseli: kartupeļu miltus sajauc ar pusglāzi ūdens. Ūdeni uzvāra, tad tajā ielej smiltsērkšķu sulu un pieber cukuru. Sagaida, kad cukurs ir izkusis un sāk vārīties. Lēnām pielej kartupeļu miltu maisījumu, visu laiku nepārtraukti maisot. Uzreiz ņem nost no plīts un noliek vēsumā atdzist.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kā vērtējat Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri