Valmieras Ziņas

Recepte: Melleņu mafini ar kukurūzu

Lasīšanas laiks: 2 min

Vasara ir laiks, kad tā vien kārojas nobaudīt ne tikai dārzā atrodamos labumus, bet arī meža veltes. Piedāvājam gardu un oriģinālu mafinu recepti no portāla Buzzfeed.com.

Sastāvdaļas:

  • Eļļa
  • 200 g rupji samaltu kukurūzas miltu
  • 200 g kviešu miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes cepamās sodas
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 100 g nesālīta sviesta
  • ⅓ tējkarotes cukura
  • 3 lielas olas
  • 200 g piena
  • 200 g svaigu vai saldētu melleņu
  • ¾ svaigu vai saldētu kukurūzas sēkliņu

Pagatavošana:

  1. Uzliek sildīties cepeškrāsni uz 190°C un ieziež vai nosmidzina mafinu pannu ar eļļu;
  2. Bļodā kopā sajauc kukurūzas un kviešu miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli;
  3. Citā bļodā sajauc sviestu ar cukuru. Ar mikseri kuļ 3-4 minūtes, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno pa vienai olai, katru kārtīgi iemaisot iegūtajā masā. Kuļ vēl aptuveni 2 minūtes, līdz masa ir viendabīgi dzeltena;
  4. Pie iegūtās masas piejauc aptuveni pusi no pirmajā bļodā sajauktās sausās masas (miltus ar cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli) un 100 g piena. Visu kārtīgi sajauc kopā. Pievieno otru pusi no sausās masas un atlikušos 100 g piena. Atkal visu kārtīgi izmaisa;
  5. Kad mīkla sajaukta, pievieno kukurūzu un mellenes. Sajaukšanai izmanto karoti;
  6. Mīklu iepilda mafinu pannā, piepildot aptuveni ⅔ no katras formiņas;
  7. Mafinus ieliek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 18-20 minūtes 190°C, kamēr tie ir zeltaini brūni;
  8. Atdzesēt aptuveni 10 minūtes un tad pasniegt.

Lai labi garšo!

 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri