Valmieras Ziņas

Recepte: Itāļu porčeta Jaungada galdam

Lasīšanas laiks: 3 min

Vecgada vakars – tās ir lielās vakariņas ģimenes lokā, ballītes un jaukas tikšanās ar draugiem. Gada nogalē viesi ir jālutina ar īpašiem ēdieniem, piemēram, tradicionālā cūkgaļas cepeša vietā var pasniegt itāļu porčetu.

“Itāļu porčeta (cūkas filejas rulete) ir īsts mamutu ēdiens, ar kuru var pabarot teju 30 cilvēkus. Tās pasniegšana nav klasiska svētku tradīcija, taču dažos aspektos cūkgaļa ir labāka nekā liellopu gaļa vai tradicionālais tītars,” saka pavārs Džeimijs Olivers.

Tiek piedāvāta itāļu porčetas recepte no Džeimija Olivera krājumiem.

Sastāvdaļas

1 x 5 kg labi audzētas cūkas muguras filejas ar ādu

4 sarkanie sīpoli

15 šķēles labi audzēta kūpināta šķiņķa (pancetta)

olīveļļa

50 g nesālīta sviesta

1 ēdamkarote fenheļa sēklu

400 g brīvi audzētu vistu aknas, notīrītas, sagrieztas

1 buntīte svaigas salvijas (30g)

1 buntīte svaiga rozmarīna (30g)

½ pudeles baltvīna

200 g žāvētu augļu: aprikozes, dzērvenes, dažāda veida rozīnes

50 g ciedru riekstu

100 g parmezāna siena

200 g rīvmaizes

125 ml “Vin Santo” vai cita itāļu deserta vīna

8 burkāni

2 ēdamkarotes miltu (ar kaudzi)

500 ml dabīgā vistas buljona

Pagatavošana

Pirms gatavošanas atlaidina gaļu līdz istabas temperatūrai. Gatavo pildījumu. Notīra un smalki sagriež sīpolus, šķiņķi sagriež plānās šķēlītes; visu saber uz lielas pannas, pievieno sešas ēdamkarotes eļļas, sviestu un fenheļa sēklas. Apcep vidējā karstumā piecas minūtes, regulāri apmaisot.

Pa to laiku smalki sagriež aknas un zaļumus. Pannā iemaisa aknas, pēc tam zaļumus un 50 ml vīna. Raupji sasmalcina un pievieno žāvētos augļus, pēc tam – ciedru riekstus. Maisot apcep piecas minūtes, tad noņem no plīts un ļauj atdzist. Smalki pārrīvē pāri parmezānu. Apgrauzdē rīvmaizi un ar rokām iemaisa to vēsā pildījumā.

Cūkgaļu izklāj uz paplātes, ar ādu uz leju. Bagātīgi apkaisa ar jūras sāli un melnajiem pipariem, pēc tam pārlej un ierīvē pusi no “Vin Santo”. Uzliek pildījumu, pārlej pāri atlikušo “Vin Santo”, tad satin gaļu rullī, iespējami stingri saspiežot pildījumu. Apsien ar pārtikas (gaļas) auklu. Pēc tam veic iegriezumus ādā un tauku slānītī. Visu bagātīgi apslaka ar eļļu.

Kad gaļa sagatavota cepšanai, pilnībā (līdz 240ºC) uzkarsē cepeškrāsni. Nomazgā burkānus, tos izliek lielā cepampannā. Tur ievieto porčetu, apslaka ar 500 ml ūdens un atlikušajiem 325ml vīna.

30 minūtes cep karstā krāsnī, pēc tam samazina temperatūru līdz  180ºC, un turpina cept aptuveni četras līdz piecas stundas vai arī tik ilgi, līdz gaļa kļūst patiešām mīksta, ik pa laikam aplaistot ar taukiem. Izņem porčetu no krāsns un ļauj atdzist vismaz 30 minūtes.

Lielāko daļu tauku no pannas savāc burciņā, to var paglabāt ledusskapī garšīgai cepšanai kādu citu dienu. Cepampannu turpina karsēt uz vidējas uguns. Pannā iekaisa miltus, samīca burkānus un sajauc ar sīkajiem pārpalikumiem panna. Pielej buljonu un ik pa brīdim maisot karsē tik ilgi, līdz mērce iegūst vēlamo konsistenci. Izkāš mērci caur rupju sietu, izspiežot visu ar karoti, tad pievieno garšvielas līdz mērce šķiet ideāla.

Sagriež un pasniedz brīnišķīgo porčetu.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Amata mērķis: Nodrošināt Valmieras tehnikuma finanšu un materiālo resursu efektīvu un likumīgu pārvaldību, plānojot un uzraugot budžetu, kā arī nodrošinot finanšu analīzi un kontroli Galvenie pienākumi: · Vadīt un koordinēt Resursu nodrošinājuma nodaļas darbu Plānot un uzraudzīt budžetu, finanšu plūsmas un projektu līdzekļus Nodrošināt finanšu uzskaiti, atskaites un kontroli sistēmā Horizon Organizēt inventarizācijas procesu un analizēt to rezultātus Sagatavot maksas pakalpojumu ieņēmumu aprēķinus Analizēt finanšu un saimnieciskās darbības rādītājus, sniegt priekšlikumus efektivitātes uzlabošanai Uzraudzīt infrastruktūras un materiālo resursu uzturēšanu Prasības: · Augstākā izglītība finansēs, ekonomikā vai grāmatvedībā · Praktiskā darba pieredze grāmatvedībā, ekonomista, finansista vai auditora amatā vismaz 2 gadi · Pieredze vadošā amatā vismaz 1 gads · Pieredze darbā ar finanšu vadības resursu sistēmu Horizon · Vēlama pieredze darbā ar dokumentu vadības sistēmu Namejs · Vēlama pieredze un zināšanas saimnieciskā darba un materiāltehniskā nodrošinājuma organizēšanā · Pieredze dokumentu pārvaldībā, vēlams dokumentu un iekšējo normatīvo aktu projektu izstrādē · Valsts valodas prasme augstākais līmenis 2.pakāpe (C2). · Pieredze un prasme darbā ar datoru un biroja programmatūru (Word, Excel, PowerPoint). Augsta atbildības sajūta, spēja attīstīt idejas un patstāvīgi pieņemt lēmumus Pozitīva attieksme pret darbu, augsta saskarsmes kultūra Labas analītiskās un plānošanas spējas, prasme darbu koordinēšanā Tālrunis informācijai: direktore Vineta Melngārša, tālr. 29194941 CV, motivācijas vēstuli, iekļaujot detalizētu prasību atbilstības aprakstu, un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv Pieteikumu sūtīt uz e-pastu ar norādi “Resursu nodrošinājuma nodaļas vadītāja -finansista vakancei” līdz 2025.gada 17.novembrim. Kandidāti, kuru iesniegtais pieteikums atbildīs izvirzītajām prasībām, tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē Profesija: Pamatdarbības atbalsta struktūrvienības VADĪTĀJS/ DIREKTORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-11-17 Kontaktpersona: Vineta Melngārša Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Kļūsti par daļu no Food Union komandas AS “RĪGAS PIENA KOMBINĀTS” aicina pievienoties savai komandai Elektroiekrāvēja operatoru gatavās produkcijas noliktavā Valmierā, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Pienākumi: · Veikt iekraušanas - izkraušanas darbus atbilstoši darba drošības noteikumiem, izmantojot elektroiekrāvēju; · Spēja ievadīt informāciju datu uzskaites programmā, kā arī sastādīt un izdrukāt pavaddokumentus; · Veikt dažādus citus noliktavas darbus. Prasības: · Elektroiekrāvēja vadītāja apliecība; · Labas datorprasmes, MS Office; · Spēja veikt fizisku darbu; · Iespēja strādāt maiņās (8-12 st.maiņa); · Augsta atbildības sajūta. Piedāvājam: · Lielisku darba pieredzi lielākajā piena pārstrādes uzņēmumā Latvijā; · Kolēģu atbalstu un apmācības darbu uzsākot; · Darba samaksu no 990 līdz 1200 EUR (bruto) pirms nodokļu nomaksas; · Bezmaksas uzņēmuma produkcijas grozu katru mēnesi; · Karjeras izaugsmes iespējas; · Veselības apdrošināšanu. Pieteikumus lūgums sūtīt uz e-pastu: valmieras.piens@foodunion.com.  Sazināsimies ar Tevi, ja tiksi izvirzīts nākamai atlases kārtai. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka AS “Rīgas piena kombināts”, reģ. nr. 40003017441, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: Elektroiekrāvēja OPERATORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-11-30 Darba sākšanas datums: 2025-11-07 Kontaktpersona: CV ar vakances norādi sūtīt uz sannija.novika@foodunion.com, t. 27883303. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri