Valmieras Ziņas

Recepte: Džeimija Olivera šokolādes un ķirbju kūka (1)

Lasīšanas laiks: 3 min

Zeltainais rudens tikai tad pilnvērtīgi nosvinēts, ja virtuvē ir tapis kāds gardums no dzeltenā ķirbja. Un nemaz nav jāgaida Helovīns, lai taptu zupa, sacepums vai kūka.

Laikā, kad televīzijas kanālā “Fox Life” ar jaunāko, 4.sezonu ir atgriezies humora pilnais šovs “Pavārmākslas cīņas klubs”, ir īstais brīdis izmēģināt šokolādes un ķirbju kūku no britu pavāra Džeimija Olivera gardo recepšu krājumiem.

Kraukšķīga mīkla, mīksts pildījums un šokolāde, kas šajā trīsslāņu kūkā kalpo kā garda barjera.

Sastāvdaļas pamatnei

50 g kakao pulvera

175 g miltu

2 ēdamkarotes pūdercukura

115 g mīksta sviesta, sagriezts gabaliņos

1 olas dzeltenums

100 g tumšās šokolādes (ne vairāk par 62% kakao), izkausēta

50 g smalkā cukura

Ķirbju pildījumam

425 g ķirbju biezeņa (var iegūt arī šādi: ķirbi apcep un saberž)

2 ēdamkarotes miltu

1 apelsīna miziņa, sarīvēta

1 šķipsniņa maltu krustnagliņu

1/2 tējkarotes malta ingvera

1 tējkarote malta kanēļa

1/4 tējkarotes rīvēta muskatrieksta

100 g tumši brūnā cukura

300 ml saldā krējuma, saputota

2 lielas lauku olas

2 lielu lauku olu dzeltenumi, saputoti

Kakao pulveri, miltus, pūdercukuru un šķipsniņu sāls ieber mikserī. Pievieno sviestu un maisa, līdz izveidojas smalkas drupačas. Bļodā samaisa 60 ml ūdens un olas dzeltenumu, to pakāpeniski pievieno miltu maisījumam un maisa, līdz izveidojas raupja mīkla.

Uzliek mīklu uz tīras virsmas, mīca apmēram 30 sekundes vai tik ilgi, līdz tā kļūst vienmērīgi gluda. Saplacina un izveido ieapaļu disku, to iesaiņo pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm atdzesēties ledusskapī. Mīklu izrullē un izklāj kūkas formā, kurai ir 23 cm diametrs. Veido apmēram 2,5 cm augstas maliņas, ja nepieciešams, noņem lieko mīklu un ar pirkstiem to izlīdzina. Sadursta pamatni ar dakšiņu un liek mīklu uz 30 minūtēm ledusskapī.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C, pārklāj kūkas pamatni ar cepamo papīru, ievieto speciālās cepamās pupiņas un cep 20 minūtes. Izņem papīru un atsvariņus, cep vēl piecas minūtes.

Atdzesē kūkas pamatni, tad ielej izkausēto šokolādi un ļauj tai sastingt.

Bļodā samaisa visas pildījuma sastāvdaļas. Maisījumu lej uz kūkas pamatnes. Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180°C un cep kūku apmēram 40-50 minūtes līdz pildījums ir sarecējis. Uzmanīgi – nepārcepiet, jo tad pildījums var saplaisāt. Kad kūka ir  gatava, to atdzesē un liek uz nakti ledusskapī, lai sastingst.

Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar smalko cukuru un karamelizē ar kulinārijas lampu.

Bet Džeimijs Olivers kopā ar bērnības draugu, pavāru un lauku dzīves zinātāju Džimiju Dohertiju turpina saimniekot kafejnīcā Eseksā, kur patīk ciemoties arī viņu draugiem – slavenībām. Šovā “Pavārmākslas cīņas klubs” brašie pavāri ne vien atklāj dažādus virtuves knifiņus, bet arī cīnās pret pārlieku šķērdēšanos ar ēdienu.

Skaties, kā Džeimijs, Dohertijs un viņa “zvaigžņotie” viesi saimnieko “Pavārmākslas cīņas klubā”! Jaunā sezona televīzijas kanālā “FOX Life” svētdienās plkst.12.45.

    Ija - 23.10.2016

    Izmēģināju, sanāca neticami labi. Nākamreiz necepšu atsevišķi šokolādes smilšu mīklas pamatni, bet kopā visu, jo pamatne sanāca pārcepta.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara’89”, Reģ.Nr. 4003115846 - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Strenčos, Valkas ielā 2. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā, mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 880-930 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Strenčos vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp +371  29 906 049. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Valkas iela 2, Strenči, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-18 Kontaktpersona: top! STRENČI CV lūdzam sūtīt uz e-pastu vai pieteikties sūtot ziņu uz WhatsApp

"Valmieras piens", AS piedāvā darbu laborantam (-ei). JA TEV IR: Profesionālā vidējā izglītība pārtikas rūpniecībā; Kvalitātes vadības, vides pārvaldības, produkta nekaitīguma un drošuma sistēmu standarta prasību pārzināšana; Atbildības sajūta; Iespēja strādāt maiņu darba grafiku no plkst. 5.30 -15.00 un no plkst. 10.00-22.00. MĒS TEV UZTICĒSIM: Kontrolēt produkcijas ražošanas tehnoloģisko procesu un iekārtu, inventāra higiēnas stāvokli. Veikt tehnoloģisko parametru un gatavās produkcijas fizikāli-ķīmiskās, sensorās analīzes, atbilstoši izstrādātam plānam, novērtēt rezultātu atbilstību uzņēmuma standartiem, specifikācijām. Noformēt laboratorijas pierakstus, kvalitātes apliecības gatavai produkcijai. MĒS PIEDĀVĀJAM: Dinamisku darba vidi; Apmācību, uzsākot darbu; Bruto darba algu sākot no 1190 līdz 1250 eiro; Veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika; Bezmaksas iknedēļas pārtikas produktu komplektus un citus labumus. Sazināsimies ar Tevi, ja tiksi izvirzīts nākamai atlases kārtai. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka AS “Valmieras piens”, Reģ. nr. LV 40003020475, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: LABORANTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-08-31 Darba sākšanas datums: 2025-07-07 Kontaktpersona: Sannija Novika Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Mūsu partneri