Valmieras Ziņas

Recepte: Dubultās šokolādes kēksiņi

Saldākam svētdienas vakaram piedāvājam dubultās šokolādes kēksiņu recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

Kēksiņiem (12 gab.)

  • 130 g milti
  • 65 g kakao pulveris (izsijāts)
  • 1/2 tējkarote cepamais pulveris
  • 1/4 tējkarote soda
  • 1/4 tējkarote sāls
  • 200 g cukura
  • 180 ml paniņas
  • 110 ml rapšu eļļas
  • 2 lielas olas
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Krēmam

  • 220 g tumšā šokolāde
  • 1 ēdamkarote kukurūzas sīrupa
  • 110 g mīksta, nesālīta sviesta
  • Pusotra līdz 2 glāzes pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 4 līdz 6 ēdamkarotes saldā krējuma
  • Šķipsniņa sāls
  • Šokolādes skaidiņas

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Kēksiņu cepamajā formā ieliek kēksiņu papīra formiņas.
  2. Bļodā samaisa kopā miltus, izsijātu kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru. Atsevišķā bļodā kopā samaisa paniņas, rapšu eļļu, olas un vaniļu. Paniņu mikstūru iemaisa iekšā sausajās sastāvdaļās, visu kārtīgi samaisa, lai masā nepaliktu kunkuļi. 
  3. Mīklu sadala vienmērīgi pa visām kēksiņu formām (katrai formiņai jābūt gandrīz pilnai). Cep sakarsētā krāsnī aptuveni 25 minūtes, kamēr, iespiežot nedaudz ar pirkstu kēksiņu augšpusē, mīkla “atlec”, vai iedurot ar zobu bakstāmo kēksiņā, to izvelkot, tas ir tīrs un pie tā nav pielipusi mīkla. Kad izcepušies, tos izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  4. Karstumizturīgā bļodā liek šokolādi un kausē to mikroviļņu krāsnī, ik pēc 30 sekundēm izņemot un samaisot, kamēr šokolāde izkususi. Šokolādē iemaisa kukurūzas sīrupu. Uz kādu mirkli noliek malā, lai šokolādes masa pilnīgā atdzistu.
  5. Miksera bļodā sakuļ sviestu, kamēr tas kļuvis mīksts, pievieno cukuru un kakao pulveri, visu ar mikseri samaisa. Masā iemaisa 4 ēdamkarotes saldā krējuma, sāli un turpina ar mikseri maisīt, kamēr visa masa ieguvusi vienmērīgu konsistenci.
  6. Masai pievieno šokolādi un visu samaisa. Pēc izvēles var pievienot vēl pūdercukuru un saldo krējumu, lai iegūtu vienmērīgāku un patīkamāku krēmu.
  7. Krēmu ar konditorejas maisiņu vai ar sviesta naža palīdzību uzklāj uz katra kēksiņa un pāri pārkaisa šokolādes skaidiņas. 

Lai labi garšo!

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kā Covid-19 ietekmējis jūsu darbu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri