Valmieras Ziņas

Notiks ikgadējā Cēsu pulka Skolnieku rotas karoga maiņas ceremonija

Lasīšanas laiks: 2 min

Valkas pilsētas svētku ietvaros sestdien notiks ikgadējā Cēsu pulka Skolnieku rotas karoga maiņas ceremonija, aģentūrai BNS pastāstīja Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrā.

Šogad Cēsu pulka skolnieku rotas ceļojošā karoga komisijas pārstāvji viceadmirāļa Gaida Andreja Zeibota vadībā pieņēma lēmumu, ka karogu saņems Smiltenes ģimnāzija par aktīvu Jaunsardzes darbu patriotiskajā audzināšanā un skolas darbu tradīciju un vēstures popularizēšanā jauniešu vidū, meklējot jaunas formas, lai jaunieši pieņemtu to, ka arī viņiem tas ir svarīgi.

Pasākums sāksies ar deviņu Vidzemes skolu komandu orientēšanās sacensībām pilsētvidē. Pēc sacensībām laukumā pie Tērauda skolas būs iespējams aplūkot Zemessardzes ieroču un ekipējuma izstādi. Tam sekos svinīgais pasākums Valkas kultūras namā un pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa. Pasākumā muzikālos priekšnesumus sniegs Valkas ģimnāzijas mākslinieciskie kolektīvi un Zemessardzes orķestris.

Pasākumā piedalīsies 213.Valkas jaunsargu vienības jaunsargi instruktora Ritvara Leitena vadībā, kuri pārstāv Valkas ģimnāziju un palīdzēja skolai nopelnīt šo godu ― gadu glabāt karogu.

Pasākuma laikā jaunsargi palīdzēs nodrošināt kārtību, organizēs fotoorientēšanos un sniegs nepieciešamo atbalstu dalībnieku komandām, kā arī svinīgajā gājienā līdz K.Ulmaņa piemineklim veidos Latvijas valsts karogu aleju.

Cēsu pulka Skolnieku rotas karogs darināts 1929.gadā. Karogs tika izgatavots par godu 1919. gada 6.jūnija Cēsu kauju 108 skolnieku rotas dalībnieku piemiņai. Tā kā kauju laikā rotai nebija sava karoga, 1929.gadā, atzīmējot kauju desmito gadadienu, viens no skolnieku rotas dalībniekiem kopā ar domubiedru grupu rosināja izgatavot piemiņas karogu.

Karogam līdzekļus ziedoja skolēni un skolotāji no deviņām Ziemeļlatvijas ģimnāzijām – Cēsīm, Valmieras, Limbažiem, Mazsalacas, Rūjienas, Valkas, Smiltenes, Gaujienas, Alūksnes, no kurām 1919.gada jūnija dienās pieteicās brīvprātīgie skolēni Cēsu pulka Skolnieku rotā.

Izgatavošanā iesaistījās iepriekš minētās skolas, un tas ieguva ceļojošā karoga statusu, kuru katru gadu svinīgi nodeva kādai no iesaistītajām skolām. 1940.gadā tas tika nodots Latvijas vēstures muzejam. 1997.gadā Cēsu rajona padome ar Lāčplēša Ordeņa kavaliera meitas Astras Jansones atbalstu uzšuva karoga kopiju un 1998.gadā, atklājot Cēsīs Uzvaras pieminekli, tradīciju atjaunoja.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri