Valmieras Ziņas

Valmierā jauniešiem “Microsoft” tūres ietvaros skaidrots par IT speciālista darbu un demonstrētas jaunākās tehnoloģijas

Lasīšanas laiks: 2 min

No 11.maijam līdz 25.maijam desmit Latvijas skolās viesojas “Microsoft” studentu partneru ceļojošā tūre “Geeks on Wheels”. Valmierā “Microsoft” partneri ieradās 14.maijā. Rīta pusē tie viesojās Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā, pēcpusdienā – Vidzemes augstskolā un arī jauniešu centrā “Vinda”.

Tūres mērķis ir demonstrēt iespējas izmantot jaunākās tehnoloģijas mācību procesā, kā arī ieinteresēt jauniešus iegūt izglītību IT nozarē. Pasākumi notiek piecās Latvijas pilsētās — Madonā, Gulbenē, Smiltenē, Valmierā un Cēsīs.

Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā “Microsoft” studentu partneris Austris Cīrulnieks sniedza īsu prezentāciju par IT sfēru un tās pakalpojumiem. Viņš skaidroja, ka IT jomā vienmēr būs nepieciešami speciālisti, jo šī sfēra nemitīgi attīstās un progresē.

Arī IT speciālista profils ir mainījies. IT jomas pārstāvim jābūt komunikablam un radošam. Liela nozīme ir komandas darbam, un jaunie speciālisti nereti ir sievietes.

Arī darba laiks un grafiks šai jomā esot elastīgs, galvenais ir interneta pārklājums, tad strādāt iespējams no jebkuras vietas pasaulē. A.Cīrulnieks arī uzsvēra, ka IT speciālisti ir un būs nepieciešami dažādās jomās, sākot no aktīvas darbības, piemēram, video montēšana, filmu veidošana, kā arī ceļu būve un astronomija, beidzot ar automātiku, tehnoloģijām un 3D printeriem. Šajā darbā katru dienu speciālisti iemācoties ko jaunu. Arī skolēni tika aicināti apsvērt karjeras iespējas tieši IT jomā.

Pēc sniegtās prezentācijas audzēkņiem bija iespēja iejusties IT speciālista lomā. Ieejot mājās lapā www.touchdevelop.com, jaunieši varēja izveidot paši savu videospēli. Šī saite paredzēta iesācējiem programmēšanā, tāpēc katrs veiktais solis un klikšķis tiek paskaidrots. Interesantākās spēles izveidotājs ieguva neliela balva no tūres pārstāvjiem.

Nodarbībā jauniešus iepazīstināja arī ar jaunākajām tehnoloģijām, kuru operētājsistēma ir Windows 10. Šī ir jauna, uzlabota versija, kuras dizains krasi atšķiras no iepriekšējām. Programma lietotājiem gan būs pieejama tikai šī gada jūlija beigās, bet testa versijas var aplūkot jau šobrīd. “Microsoft” pārstāvji informēja klātesošos par atšķirībās, plusiem un mīnusiem jaunizveidotajā operētājsistēmā.

Tūres ietvaros notika arī interaktīvās nodarbības, kurās “Microsoft” partneri ļāva izmēģināt Xbox spēļu konsoles ar kustību vadības tehnoloģiju Kinect. Tā uztver cilvēka kustības, ļaujot audzēkņiem spēlēt dažādas interaktīvās spēles.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "KOCĒNU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" aicina SANTEHNIĶI Pienākumi: Veikt komercuzskaites mēraparātu, ūdens patēriņa skaitītāju un siltumenerģijas skaitītāju mezglu montāžas darbus; Veikt ūdenssaimniecības un siltumapgādes inženierkomunikāciju un iekārtu montāžas, ekspluatācijas, remonta un pilnveidošanas darbus, izmantojot atbilstošas iekārtas, instrumentus un tehnoloģiskos paņēmienus; Iesaistīties ūdenssaimniecības/siltumapgādes avāriju novēršanas darbos. Prasības: Prasme patstāvīgi organizēt sava darba pienākumu izpildi, noteikt prioritātes, plānot savu darbu; Prasme pielietot mūsdienu tehnoloģijas darba procesā; Teicamas saskarsmes spējas, spēja strādāt gan patstāvīgi, gan komandā; Augsta atbildības sajūta, mērķtiecīgums, iniciatīva. B kategorijas autovadītāja apliecība. Uzņēmums piedāvā: Darbu stabilā uzņēmumā; Veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika; Darba līgumu uz nenoteiktu laiku; Darba pienākumu pildīšanai darba automašīnu; Darba vieta – Kocēnu un Burtnieku apvienības teritorija Valmieras novadā. CV sūtīt uz e-pastu birojs@siakks.lv ar norādi santehniķis. Profesija: SANTEHNIĶIS Darba vietas adrese: LATVIJA, Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-07-05 Kontaktpersona: Māris Heinols Izglītības līmenis: Profesionālā pamatizglītība

Mūsu partneri