Valmieras Ziņas

Jau tradicionāli Valmieras pilsētas svētkus ieskandinās pie “Valmiermuižas alus” darītavas

Lasīšanas laiks: 3 min

Arī šogad tiks turpināta pērn aizsāktā tradīcija – rīkot pilsētas svētku ieskandināšanas pasākumu pie “Valmiermuižas alus” darītavas, kas notiks 27.jūnijā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Deičmane.

Pēc viņas teiktā, Valmieras pilsētas 731.dzimšanas diena tiks atzīmēta no 3.jūlija līdz 5.jūlijam.

Valmieras pilsētas svētku pirmajā svinību dienā, 3. jūlijā,

laukumā pie Hanzas sienas tiks atklāta īpaša pilsētas svētku Centrālā skatuve, uz kuras notiks vairākas lustīgas aktivitātes.

Pēc J.Deičmanes teiktā, pirmajā svētku dienā skatuve tiks iesildīta ne tikai ar smeķīgu gardēžu pasākumu un dažādām jestrām aktivitātēm, bet arī ar krāšņu “Valmierai 731” atklāšanas koncertu, kuru sniegs grupa “Dzelzs Vilka Jauno Jāņu orķestris”.

3.jūlijā pilsētā notiks arī foto orientēšanās sacensības “Valmierai 731”, Pilskalna ielas džeza mūzikas koncerts, mūzika Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas tornī un vakara izskaņā – brīvdabas kino seansi dažādās pilsētas vietās.

Svētku otrajā dienā,

4.jūlijā, tiks rīkots vēl nebijis ģimeņu velo brauciens pa Valmieru.

Tāpat par sportiskām un radošām aktivitātēm būs parūpējies aktīvā tūrisma centrs “Eži”, laukumu starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru “Valleta” pārvēršot par aktīvu “Pilsētiņu Valmierā”, kur interesentiem tiks nodrošinātas dažādas atrakcijas un piedzīvojumi bērniem, jauniešiem un ģimenēm.

Šajā dienā uz centrālās skatuves uzstāsies Oskara Patjanko kapela no Rīgas un Valmieras pilsētas kori, rīkojot lustīgu koru, svētku viesu un visu valmieriešu sadziedāšanos. Tāpat par muzikālu noskaņu pilsētā būs parūpējušies jaunieši, muzicējot gan sabiedriskajos autobusos, gan to pieturvietās.

Vēl nebijis pasākums Valmieras pilsētas svētkos notiks piektdienas – romantiskajā vakarā, kad

Dzirnavu ezeriņa promenādē būs klausāma skaista mūzika uz ūdens,

savukārt vakara izskaņā Valmieras estrādē viesosies pasaules disko mūzikas leģenda – grupa “Boney M”, piedāvājot īpašu koncertprogrammu “The Sounds of BONEY M” un diskotēku 80.gadu stilā.

Pilsētas svētku noslēdzošā diena, 5.jūlijs iesāksies plkst.9 ar veselīga dzīvesveida popularizēšanas pasākumu un aktivitātēm pie airēšanas bāzes “Krāces”. Pasākuma laikā ikviens interesents varēs iesākt dienu ar možu rīta vingrinājumu kompleksu Gaujas krastā, doties kopīgā rīta skrējienā pa Valmieras zaļo zonu un ļauties citām aktivitātēm, kopā ar sportiskiem un populāriem valmieriešiem.

Pēc J.Deičmanes teiktā, sestdien

neizpaliks arī tradicionālais un vienmēr gaidītais gadatirgus Valmieras rātslaukumā un vēsturiskās spēles pilsdrupās “Dzīve senā pilsētā”,

kas jau pagājušajā gadā kuplināja prāvu interesentu pulku. Šogad pasākuma laikā tiks atzīmēta Valmieras muzeja 50 gadu jubileja.

Laukums starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru “Valleta” arī šajā dienā būs pārvērties par aktīvo “Pilsētiņu Valmierā”, savukārt laukumā pie Valmieras Kultūras centra gardēžus gaidīs tradicionālā Latvijas novadu Siera diena.

Tāpat šajā dienā Valmieras Tūrisma informācijas centrs svētku viesiem piedāvās publisku bezmaksas ekskursiju pa Valmieru,

uz Rīgas ielas tiks organizēts Latvijas spēkavīru čempionāts,

savukārt Vecpuišu parks, kā ierasts, kļūs par bērnu un jauniešu parku, kurā papildus dažādām radošajām darbnīcām notiks arī vides izglītības aktivitātes, kas ļaus valmieriešiem izzināt vides daudzveidību pilsētā.

Valmieras pilsētas svētku Centrālā skatuve visas dienas garumā piedāvās gardēžu mielošanās pasākumus pie lielā saimes galda, un uz skatuves uzstāsies Dikļu pils mākslinieki un “Nepieradinātā Folka Orķestris”. Pretēji iepriekšējiem gadiem uz Centrālās skatuves norisināsies arī svētku noslēguma koncerts, svētku salūts un balle līdz rīta gaismai.

J.Deičmane arī norādīja, ka pilsētas svētku laikā vienlaikus īpašus piedāvājumus valmieriešiem un pilsētas viesiem nodrošinās arī Gaujas Stāvo krastu Sajūtu takas, Gaujas tramvajs, Valmieras 5.vidusskolas stāvlaukumā darbosies “Annels” piepūšamās atrakcijas bērniem un citi piedāvājumi.

5.jūlijā visi pasažieri Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā tiks pārvadāti bez maksas.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri