Valmieras Ziņas

Ražo sieru ar neparastām piedevām

Lasīšanas laiks: < 1 min

Rūta Kļaviņa, siera ražotāja no Drustu pagasta zemnieku saimniecības “Ozolkalns”, gatavo 25 šķirņu svaigpiena sieru. Piedāvājumā atrodamas arī piedevas, kuras ierasts dzert kā tēju, nevis ēst – pelašķi un piparmētra.

Siers tiek ražots no deviņu saimnieces aprūpē esošu gotiņu piena. Ir gan saldi, gan sāļi izstrādājumi, portālam “Valmieras Ziņas” stāsta Rūta Kļaviņa.

Ierastāki veidi ir ar dažādām sēkliņām, augļiem, tomātiem, dillēm. Tomēr siera ražotāja izvēlējusies arī piedevas, kuras ikdienā tik bieži nav sastopamas kopā vienā ēdienā, piemēram, ķiploks ar plūmi, kanēlis ar plūmi.

“Neparastās receptes izdomāju pati. Reizēm kāds pircējs iesaka jaunas garšu kombinācijas,”

atklāj R.Kļaviņa. Ja pircēji ir apmierināti ar jaunizveidoto šķirni, tā tiek pievienota ikdienas piedāvājumu sarakstam. Arī pelašķu, nātru un piparmētru piedevu sieri kļuvuši pieprasīti.

“Salīdzinot ar tēju, pelašķu sierā rūgtums nav tik izteikts. Turklāt saglabājas visas ārstniecības auga labās īpašības, jo sieru ar garšvielām papildinu karsēšanas noslēgumā.”

Sastāvdaļas, kas pieejamas Latvijā, siera ražotāja gan audzē pati, gan arī iegādājas pie kaimiņiem Raunā.

R.Kļaviņa sieru tirgošanai gatavo jau sesto gadu. Braukājot uz tirdziņiem dažādās Latvijas pilsētās, piedevu nosaukumi apgūti vairākās valodās, tostarp arī igauniski.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri