Valmieras Ziņas

Akcija “Prieks radīt prieku” jau otro gadu viesojas Valmieras dzīvnieku patversmē un Valmieras pansionātā

Lasīšanas laiks: 2 min

Nu jau otro gadu Ziemassvētku laikā Valmierā aizvadīta labdarības akcija “Prieks radīt prieku”. Lai gan svētku laiks bieži saistās ar dāvināšanu un labiem darbiem, šo akciju gribētos uzsvērt kā īpašu. Akcijas iniciators ir sociāli aktīvs jaunietis – Orents Šaškovs. Janvārī portālam “Valmieras Ziņas” bija iespēja satikt Orentu un nedaudz aprunāties par paveikto, kā arī apspriest viņa nākotnes plānus.

’’Kopš es esmu dzīvojis ārpus ģimenes, bērnu namā un arī SOS Ciematā, mēs – bērni vienmēr esam saņēmuši daudz dāvanu. Man radās doma, ka arī man ir kaut kas jādod pretī. Attiecīgi, iedomājos, ka varētu iesaistīt arī Valmieras SOS Ciematu, kurā es dzīvoju, iesaistīt arī izglītības iestādes un kaut ko sniegt tiem, kuriem svētku laiks varbūt nav tik gaišs un priecīgs’’, atklāj Orents.

Orents Šaškovs darbojas ar apskaužamu motivāciju, degsmi un nesavtīgu vēlmi palīdzēt. Šīs ir īpašības, kuras nepiemīt pat visiem pieaugušajiem, nemaz nerunājot par jauniešiem, kuriem vēl veidojas izpratne par pasauli.

Orents aktīvi darbojas Valmieras 2. vidusskolas skolēnu pašpārvaldē, aktīvi iesaistās vietējos un starptautiskos projektos, palīdz senioriem un ir iniciators pašpārvaldes izveidei Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijai.

Arī labdarības akcijas iniciators ir pats Orents, tomēr labos darbus nedara viņš viens. Viņa komandā darbojas arī Annija Raga un Kristīne Kuriloviča. Annija akcijas ietvaros atbild par ziedojumu vākšanu un komunikāciju ar dzīvnieku patversmi, savukārt Kristīne komandā iemantojusi mentora lomu.

Akcijas mērķis ir Ziemassvētku laikā dāvāt prieku gan mūsu četrkājainajiem draugiem, kuri nonākuši Valmieras dzīvnieku patversmē, gan senioriem Valmieras pansionātā.

Domājot par turpmākajiem darbiem un to, kā vēlētos attīstīt labdarības akciju Orents atzīst, ka vēlme ir palīdzēt arī trūcīgām ģimenēm. Palīdzībai ne vienmēr jābūt izmērāmai naudas izteiksmē, Orents gribētu akciju izvērst pavadot laiku ar bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, iepazīstinot bērnus ar dažādām bezmaksas brīvā laika pavadīšanas iespējām.

Par Orentu, viņa darbiem un akciju “Prieks radīt prieku” noteikti dzirdēsim vēl arī turpmāk!

Mūsu partneri