Valmieras Ziņas

Aicina uz izrādi “Gribu būt redzams”

Lasīšanas laiks: 2 min

Trešdien, 13. septembrī, plkst. 17.30 pie Kocēnu Kultūras nama ikviens aicināts uz izrādi “Gribu būt redzams”, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

No 10. līdz 18. septembrim Kocēnos norisinās projekts “Move, Connect and Engage!” Erasmus+ programmā, kurā piedalās jaunatnes darbinieki no Latvijas, Igaunijas, Itālijas, Spānijas, Grieķijas un Turcijas ar mērķi apgūt dažādas kustības un neformālās mācīšanās metodes darbā ar jaunatni.

Interesentiem tiks piedāvātas miniatūras kustību etīdes, kuras tapušas mācību pirmajās divās dienās.

Esot kopā ar jaunatnes darbiniekiem un cilvēkiem, kuru dzīve bez kustības nav iedomājama, projekta laikā tiek apgūtas metodes, ko turpmāk izmantot ikdienas darbā. Dalībnieki saka: “Piedzīvojot kustību, esam sapratuši, ka tā spēj lauzt psihes aizsargmehānismus un palīdz cilvēkam satikt cilvēku.”

Mācības organizē biedrība “Vitamīns K[kustība]” ar mērķi satikties jaunatnes darbiniekiem un laikmetīgās dejas/improvizācijas praktizētājiem, lai attīstītu un popularizētu kinestētiskās mācīšanās metodes darbā ar jauniešiem. Mācību laikā plānotas dažādas aktivitātes Valmierā un Kocēnos, tostarp veidojot tās kopā ar vietējiem jauniešiem.

Projekta laikā meklētas atbildes, kāpēc mācīšanās caur ķermeni parasti ir tik spēcīgs instruments; kā tas palīdz mums izveidot savienojumu ar sevi un būt autentiskiem; kā kinestētiskā mācīšanās rada saikni grupā un var pacelt radošumu un grupas attiecības pilnīgi citā līmenī; kā savienot šo pieredzi ar reālo dzīvi un izmantot kinestētisko mācīšanos kā instrumentu jauniešu iespēju palielināšanai; kā mudināt jauniešus izaugt par apzinīgiem indivīdiem un būt labiem un gādīgiem sabiedrības locekļiem.

Mūsu partneri