Valmieras Ziņas

Aicina uz Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncertu Vaidavā

Lasīšanas laiks: 2 min

Sestdien, 29. aprīlī, plkst. 17.00 Vaidavas Kultūras un amatniecības centrā norisināsies Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncerts “Savā zemē, savā mājā”, pulcējot dejotājus un dziedātājus no Valmieras, Kocēniem, Kauguriem, Naukšēniem, Rūjienas, Mazsalacas, Vaidavas un Katlakalna, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Aicināts ikviens interesents!

“Šobrīd visā Latvijā norisinās skates, pašdarbnieku kolektīviem gatavojoties Dziesmu un Deju svētkiem un atrādot apgūto žūrijai. Koncerts Vaidavā būs kā ģenerālmēģinājums un iespēja atbalstīt mūsu dejotājus un dziedātājus ceļā uz Dziesmu un Deju svētkiem. Aplausi un kopā būšana noteikti radīs īsto sajūtu, lai mūsu kolektīvi skatēs demonstrētu labāko sniegumu. Koncertā būs arī pa kādai dejotājiem iemīļotai dejai, kas nav svētku repertuārā,” uz koncertu aicina Kocēnu Kultūras nama vadītāja Ilona Migla.

Koncertā Vaidavā uzstāsies: Kocēnu Kultūras nama VPDK “Savieši”, Valmieras Kultūras centra TDA “Gauja”, TDA “GAUJA” studija, VPDK “Gauja”, senioru deju kolektīvs “Gauja FIX”, Kauguru Kultūras nama VPDK “Mūri”, Naukšēnu pagasta kultūras nama VPDK “Naukšēni”, Rūjienas Kultūras centra VPDK “Luste”, Mazsalacas Kultūras centra VPDK “Lībieši”, Kocēnu Kultūras nama jauktais koris “Imera” un Vaidavas Kultūras un amatniecības centra jauktais koris “Vaidava”. Koncertu kuplinās draugu kolektīvi no Katlakalna – Katlakalna Tautas nama VPDK “Savieši” un JDK “Katlakalns”, kuriem deju repertuāra pārbaudes skate jau bija marta beigās.

Aicinām ikvienu apmeklēt skates un klātienē atbalstīt mūsu pašdarbniekus. XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku skates Valmieras novadā norisināsies:

  • koru repertuāra skate 30. aprīlī plkst. 11.00–13.00 Valmieras Kultūras centrā (skolu jaunatnes un senioru kori) un plkst. 14.00–18.00 Valmieras 5. vidusskolā (sieviešu kori, B grupas un A grupas jauktie kori). Skatē piedalīsies Valmieras, Valkas un Smiltenes novadu kori.
  • Valmieras deju apriņķa kolektīvu skate 6. maijā plkst. 18.00 Valmieras Kultūras centrā.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgā norisināsies no 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Plašāk par svētkiem šeit.

Mūsu partneri