Valmieras Ziņas

Pēc 5 gadu pauzes atkal noskaidroti “Viesturiete un Viesturietis”

Lasīšanas laiks: 4 min

Aizvadītajā piektdienā, 31. martā, Valmieras Viestura vidusskolā norisinājās konkurss “Viesturiete un Viesturietis 2023″. Konkurss kopš tā pēdējās norises bija piedzīvojis ilgu pauzi – 5 gadus – un šogad atgriezās ar necerēti spilgtiem un arī emocionāliem dalībnieku priekšnesumiem. 

Šogad konkurss norisinājās 15. reizi un pierādīja, ka ir stipri iesakņojies skolas tradīcijās, ir dzīvotspējīgs, interesants, aizraujošs un joprojām aktuāls gan pašiem viesturiešiem, gan viesturiešu ģimenēm un draugiem, gan arī valmieriešiem. 

Konkursa veidotāju iecere bija parādīt skolēnu attīstību un izaugsmi šo gadu laikā. Tāpēc arī pasākumu caurvija augu tematika. Kā ir auguši viņi paši, un kā augusi skola, skolas vērtības un tradīcijas. Vakara sākumā konkursa dalībnieki – Elizabete Balode, Kārlis Tadas Beriņš, Dārta Elīza Bērziņa, Niks Judenkovs, Marta Šaicāne, Mikuss Grīnbergs, Kintija Plētiena, Regnārs Nerips, Rendija Spriņģe, Aleksandrs Aleksis Tuņķelis – atklāja līdzības ar izvēlētu augu, prezentējot īsas vizītkartes, radīja un rādīja kvalitatīvus, talantīgus, emocionālus un ļoti daudzveidīgus radošos priekšnesumus, metās jautrā, gaisīgā, kopīgā dejā, kā arī atklāja sirdssiltus un mīļuma pilnus vārdus skolai, kopīgi veidojot augu terāriju. Un, visbeidzot, cēli un eleganti izdejoja valsi pirms pacilājošās konkursa apbalvošanas.

Lai gan konkursa dalībnieku vidū nebija jūtama sāncensība un savstarpējā konkurence, visi 5 dalībnieku pāri bija saliedēti, draudzīgi un izpalīdzīgi, konkurss tomēr paliek konkurss, un arī šajā reizē tika sadalīti vairāki tituli.

Nedēļā pirms konkursa notika skolotāju simpātijas un interneta balsojums. Skolotāju simpātijas izpelnījās Marta Šaicāne un Niks Judenkovs, taču internetā par favorītiem kļuva Marta Šaicāne un Aleksandrs Aleksis Tuņķelis. 

Ļoti nozīmīga un vienmēr augsti vērtēta nominācija – skatītāju simpātija. Šoreiz to saņēma Marta Šaicāne un Regnārs Nerips. 

Pārējo titulu piešķiršana bija rūpīgi izvēlētas žūrijas rokās. Žūrijā ilggadējā konkursa tradīcijas turpinātāja Maira Tiltiņa un skolas direktors Uldis Jansons, parfimērijas un kosmētikas veikala „Douglas” Valmieras veikala vaditāja Solvita Briede, skatuves kustību un deju horeogrāfe Linda Mīļā, konkursa “Viesturietis un Viesturiete 2018” galveno titulu ieguvēji Elizabete Ločmele un Kārlis Bērziņš, uzņēmuma “For My Plants” vadītājs Arturs Kažmers, Valmieras Drāmas teātra aktieris Eduards Johansons, kā arī īsta profesionāle žūrijas krēslā raidījumā “Balss maskā”, TV personība, Stand Up aktrise, pasākumu vadītāja, iedvesmotāja – harizmātiskā, spožā viesturiete Baiba Sipeniece Gavare.

Žūrijas piešķirtās nominācijas:

  • labākie improvizatori – Marta Šaicāne un Niks Judenkovs,
  • neatlaidīgākie (tie, kuri cīnās un nepadodas ārējiem šķēršļiem un apstākļiem) – Dārta Elīza Bērziņa un Kārlis Tadas Beriņš,
  • Viesturiete 2023 – Rendija Spriņģe,
  • Viesturietis 2023 – Regnārs Nerips.

Vēl arī dalībnieki saņēma atbalstītāju specbalvas: 

  • uzņēmuma “For My Plants” izvēlētais pāris – Rendija Spriņģe un Aleksandrs Aleksis Tuņķelis, 
  • Valmieras Drāmas teātra izvēle – Marta Šaicāne un Niks Judenkovs. 

Paldies deju skolotājai, brīnišķīgajai Lindai Mīļajai. Paldies konkursa radošajai dvēselei Līgai Gackai, un paldies par padomiem Agnesei Lutcei, Simonai Šmidtei un Robertam Segliņam. Paldies visur un vienmēr laikā esošajam un darbos precīzajam Alvim Viļumam un 2018. gada konkursa finālistei Justīnei Jansonei. Paldies skaņu meistaram Guntaram Aizupietim un Viesturskolas absolventam Nikolajam Lukinam. Par gaismām un video projekcijām liels paldies 2018. gada konkursa finālistam Robertam Ciprusam. Kā arī – paldies skolēnu pašpārvaldes dalībniekiem un pašpārvaldes prezidentes vietniecei Nikijai Birumai.

Paldies par atbalstu konkursa tapšanā viesturiešiem: siltuma un mīlestības pildītais terārijs no For My Plants un Artura Kažmera, gaismu un video projekcijas RLA Company un Roberts Cipruss, skaņu pasaule no VR audio un Nikolajs Lukins, video atskats – 2020. gada absolvents Ilvars Čukurs.
Paldies meitenēm, kuras rūpējās par dalībnieku daili, veidojot grimmu un matu sakārtojumus – Marta Krista Pūcīte un Karīna Āboltiņa.

Pasākumu atbalsta:
“Artifex”, ziedu salons “Ziednīca”, parfimērijas un kosmētikas veikals Douglas, SPA salons “Līga”, Vaidavas keramika, rotu un aksesuāru veikals “Daniela rotas”, apģērbu un aksesuāru zīmols “BRANCHESS”, kā arī absolventes Līvas Ejubas zīmols “Perlatite”.
Patīkamus mirkļus, baudot kultūru, sarūpēja Valmieras Drāmas teātris, Valmieras Vasaras teātra festivals un kino “Gaisma”.
Garšīgi cienāties un paēst varēs kafejnīcā “Tērbata” un restorānā “Rātes vārti. Gardumi no Latvijas pļavām un dārziem “Rada Zita” un “Gardu muti” zelteri.
Aktīvu atpūtu nodrošinās “Vaidaveži”, tūrisma inventāra veikals “Gandrs”, vrtuālās realitātes spēļu istaba WVR un piedzīvojumu spēle “Timemachine”.

Nākamais konkurss jau pēc diviem gadiem, kad tiks izvēlēti “Viesturiete un Viesturietis 2025″

Mūsu partneri