Valmieras Ziņas

Valmieras “Lidl” veikala taromātā iespējams ziedot vientuļiem senioriem Valmieras reģionā

Lasīšanas laiks: 2 min

Latvijas Samariešu apvienība (LSA) sadarbībā ar mazumtirgotāju “Lidl Latvija” izveidojusi iespēju veikt ziedojumu taromātā, novirzot tajos nodoto depozīta iepakojuma summu labdarībai. No 15. septembra šāda iespēja ir arī Valmierā.

Pirmais “Lidl Latvija” un LSA kopīgais projekts, kurā tiks piedāvāta šāda ziedojuma iespēja, būs vientuļo senioru atbalsta projekts “Vecums nav vientulība”.

Šis ir pirmais šāda veida ziedojumu projekts Latvijā, kurā ziedojumi taromātā tiks novirzīti vientuļu un aprūpējamu senioru atbalstam pēc reģionālā principa. Proti, ziedotie līdzekļi, piemēram, Valmieras “Lidl” veikala taromātā tiks novirzīti primāri LSA aprūpē esošiem vientuļiem senioriem Valmieras reģionā. Šis princips tiks attiecināts uz visiem reģioniem, kur strādā samariešu kustība un atrodas “Lidl” veikali. Ziedojums ir brīvprātīgs un viegli veicams visos “Lidl  veikalu taromātos. Pašreiz LSA aprūpē ir vairāk nekā 2700 šādu senioru Latvijā.

Pēc SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” datiem augusta ietvaros tirgū laisti 51,3 miljoni depozīta iepakojumu, bet depozīta punktos atgriezti 38,8 miljoni tukšo iepakojumu – tādējādi atgriezti 76% no pagājušajā mēnesī pārdotajiem depozīta iepakojumiem. Līdztekus augustā sasniegts arī rekordliels nodoto iepakojumu skaits vienas dienas laikā, kad iedzīvotāji depozīta punktos nodeva vairāk nekā 1 600 000 tukšo iepakojumu.

Kā ziedot taromātā?

Ziedošanas process ir maksimāli vienkāršs un atklāts – nododot taromātā iepakojumu, līdzās naudas izmaksas iespējai uz ekrāna ir pieejama poga “Ziedot”. To nospiežot, tiek veikts ziedojums par nodoto iepakojumu summu. Vienas depozītā nododamās iepakojuma vienības cena ir 10 centi. Ziedojuma apmēram nav ierobežojumu.

Ikviens  ziedojums tiek fiksēts, un reizi mēnesī “Lidl Latvija” veikalos ziedoto summu pārskaitīs LSA, kas nodrošina vientuļo senioru aprūpi visā Latvijā. Ziedotā summa un tās izlietojums ir saistīti – proti,  ziedojumu summu no konkrētā reģiona veikala LSA primāri izlietos tieši šī reģiona senioru atbalstam. Latvijā pašlaik ir 19 “Lidl” veikali 11 pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

Ziedojums ir brīvprātīga izvēle. Tie, kas izvēlēsies neziedot, joprojām varēs saņemt atgriezto depozīta iepakojuma naudu jebkurā “Lidl” veikalā Latvijā, iegādājoties par to preces vai saņemot skaidras naudas izmaksu veikala kasē.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri