Valmieras Ziņas

Vidzemē ugunsdzēsējiem glābējiem 11 izsaukumi

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 8. jūlija plkst. 6.30 līdz 11.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigāde saņēma 11 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, bet četrus uz glābšanas darbiem, bet vēl trīs bija maldinājumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Piektdien plkst. 17.54 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zāles ielu Limbažos, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā elektrības sadales skapī gruzdēja vadi 0,5m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki.  Plkst. 18.37 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst. 19.49 VUGD saņēma izsaukumu arī uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur autobusa pieturā dega automašīnas detaļa. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Sestdien plkst. 11.11 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas novada Ļaudonas pagastu, kur vienstāva ražotnē dega kokogles 40m2 platībā. Plkst. 15.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.12 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Vilpulkas pagastu, kur dega sausā zāle 35m2 platībā. Plkst. 16.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien, neilgi pēc septiņiem vakarā, ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Cēsu novada Līgatnes pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Ieslēdzot autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar cilvēku, kurš ugunsdzēsējiem glābējiem nosūtīja savas koordinātes, ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada un izveda no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Naktī uz sestdienu ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Gulbenes novada Beļavas pagastā, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkritis koks. Ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un ceļa braucamo daļu atbrīvoja.

Aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 142 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 74 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri