Valmieras Ziņas

Vidzemē ugunsdzēsējiem glābējiem 15 izsaukumi

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 27. maija plkst. 6.30 līdz 30.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigāde saņēma 15 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet vēl trīs izsaukumi bija maldinājumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Piektdien plkst. 8.51 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ausekļa ielu Cēsīs, kur dega garāža, vieglā automašīna, šķūnis un sadzīves mantas 71m2 platībā. Plkst. 10.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 6.33 VUGD steidzās uz Valmieras novada Brenguļu pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā virtuvē uz plīts dega sadzīves mantas 0,2m2 platībā. Plkst. 7.04 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Naktī uz svētdienu ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Parka ielu Alojā, kur dega vienstāva saimniecības ēka  120m2 platībā. Notikuma vietā strādāja 10 Alojas, Limbažu un Mazsalacas ugunsdzēsēji glābēji, kā arī pieci Matīšu ugunsdzēsēji. Plkst. 7.22 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Svētdien plkst. 10.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Asarupes ielu Gulbenē, kur dega vienstāva pirts 10m2 platībā. Plkst. 12.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī kādā dzīvojamā mājā Alūksnes novada Jaunlaicenes pagastā, kur dega starpstāvu pārsegums 0,5m2 platībā, savukārt svētdien Limbažu novada Skultes pagastā, kur dega nepieskatīts ugunskurs 10m2 platībā.

Sestdien ap plkst. 20.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Cēsu novada Raiskuma pagastu, kur Ungura ezerā tehniskas problēmas bija radušās plostam. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji krastā nogādāja plostu uz kura atradās 13 cilvēki.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 143 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, 54 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri