Valmieras Ziņas

Turpinās Valmieras pilsētas ielu attīrīšana no smiltīm

Lasīšanas laiks: 2 min

Iestājoties siltākam laikam, intensīvāk turpinās jau marta vidū uzsāktā Valmieras pilsētas ielu un ietvju attīrīšana no smiltīm. Daudzviet gar ielas braucamo daļu malām vēl ir saglabājies ledus, kas smilts savākšanas darbus apgrūtina. Arī katras specializētās vienības izpildāmais apjoms ir atšķirīgs. Šogad uz ielām Valmieras pilsētā smilšu apjoms ir liels, tādēļ to savākšana notiek ar vairākkārtējiem tehnikas braucieniem – vispirms notiek smilšu savākšana ar lāpstām, pēc tam slaucīšana ar tehniku, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Melngārša.

Ir noteikts, ka no ietvēm un ielas braucamās daļas malas smiltis ir jāsavāc tuvāko pāris nedēļu laikā pēc tam, kad to atļauj laikapstākļi – temperatūrai dienā ir jāsasniedz +10 grādus, kas ļauj paaugstināt smilšu savākšanas darbu intensitāti. Laikam kļūstot siltākam, ielu attīrīšana no smiltīm tiek organizēta arī vakara un nakts stundās

Pamatojoties uz iepirkuma rezultātā noslēgtā līguma nosacījumiem, šajā pavasara sezonā Valmieras pilsētas ielu, ietvju un laukumu tīrīšanu veic SIA “Clean R” un SIA “Valmieras Namsaimnieks”. Kopumā Valmieras pilsētā ir iesaistītas 5 brigādes un 3 komunālās mašīnas ielu attīrīšanā no smiltīm. Vidēji vienā dienā ir iespējams notīrīt 3-6 km ielu vai ietvju.

SIA “Valmieras Namsaimnieks” smilšu savākšanu no ielu malām organizē divās brigādēs, no SIA ‘’Clean R’’ ir iesaistītas 3 komunālās mašīnas un 3 brigādes. Šīs nedēļas laikā uzņēmums uz Valmieru nosūtīja arī papildus komunālo mašīnu, kura nodrošina tīrīšanas darbus uz maģistrālajām ielām. Tiek plānots, ka maģistrālās ielas tiks sakoptas līdz šīs nedēļas beigām.

Ņemot vērā, ka ziemas sezonā uz ielām un ietvēm izkaisīto smilšu apjoms ir lielāks kā citus gadus, putekļu daudzums Valmieras pilsētā ir pieaudzis. Līdz ar to cilvēkiem, kuri ir jutīgāki, var parādīties alerģiskas reakcijas. Putekļainību veicina sausais un saulainais laiks. Putekļi veidojas arī slaucīšanas laikā. Palielinoties smilšu savākšanai un mainoties laikapstākļiem, arī putekļu daudzums saruks.

Pēc tam, kad no ielām tiks savāktas smiltis, tiks veikta ielu atputekļošana. Atputekļošana nozīmē, ka tiek veikta ielu tīrīšana ar speciālu tehniku, kas aprīkota ar vakuuma putekļu novākšanas iekārtām.

Pašvaldība aicina, būt saprotošiem smilšu savākšanas laikposmā pilsētā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri