Valmieras Ziņas

Piedalies Valmieras fotoorientēšanās aktivitātē par godu Pasaules Ūdens dienai

Lasīšanas laiks: 2 min

Visā pasaulē 22. martā tiek atzīmēta Pasaules Ūdens diena, kas šogad norisināsies jau 29. reizi ar galveno tēmu “Gruntsūdeņi – neredzamo padarot redzamu” (Eng. “Groundwater – Making the invisible visible”). Ārpus mūsu redzesloka gruntsūdeņi ir kā apslēpts dārgums, kas veido lielu daļu pasaules saldūdeņu un kurus būtiski ietekmē klimata pārmaiņas. Lai izceltu ūdens nozīmību un apzinātu tā vērtību, Valmieras novada Tūrisma pārvalde kopā ar SIA “Valmieras ūdens” aicina uz Pasaules Ūdens dienas fotoorientēšanos Valmierā, kas norisināsies no 11. līdz 22. marta plkst. 12.00.

Dabā dažādām lietām varam atrast savstarpējas līdzības, piemēram, teju divas trešdaļas mūsu zemeslodes klāj ūdens un tikpat mūsu ķermeņi sastāv no ūdens. Valmiera var lepoties ar bagātīgiem ūdens resursiem – mums netrūkst ne virszemes, ne pazemes ūdeņu. Lielākoties tā kvalitāte ir iepriecinoša, turklāt nokrišņu daudzums gadā nodrošina pietiekami mitru klimatu. Tomēr ikdienā tik ļoti ierastais un mums viegli pieejamais, bet vitālais resurss patiesībā ir trausls – to tiešā veidā ietekmē gan tas, kā mēs ūdeni izmantojam un lietojam, gan tas, kā rūpējamies par šī resursa saglabāšanu. Pasaules Ūdens dienā aicinām ikvienu pievērst uzmanību tam, ka tik ierastā, bet nepieciešamā dabas bagātība – ūdens, ir sargājama, kā arī mudinām iepazīties ar dažādiem, ikdienas steigā neievērotiem ūdens objektiem, kas jau izsenis bagātina vidi Valmierā.

Fotoorientēšanās lapas vari saņemt Valmieras Tūrisma informācijas centrā, Valmieras Kultūras centra biļešu kasē (Rīgas ielā 10) vai lejupielādēt elektroniskā formātā šeit. Dodies maršrutā no 11. līdz 22. marta plkst. 12.00 ar velosipēdu vai kājām un pēc fotogrāfijām vai koordinātām meklē ar ūdeni saistītus objektus Valmierā un tās tuvākajā apkārtnē. Katrā objektā būs paslēpts kāds no Morzes koda burtiem, ko atrodot un atšifrējot, atklāsies maršruta galvenā atbilde. Aizpildītās uzdevumu lapas aicinām iesniegt Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai ievietot pastkastē blakus Valmieras Kultūras centra ieejas durvīm (Rīgas ielā 10), vai skenētā formātā sūtot uz tic@valmierasnovads.lv. Pēc nejaušības principa 10 laimīgie atbilžu iesniedzēji 22. marta pēcpusdienā, Pasaules Ūdens dienā, saņems Valmieras novada Tūrisma pārvaldes un SIA “Valmieras ūdens” sarūpētās pārsteiguma balvas.       

Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) iniciatīvas, Ūdens diena pirmo reizi visā pasaulē tika atzīmēta 1993. gadā. Šī diena ir iespēja aicināt ikvienu pievērst uzmanību ūdens resursu nozīmībai un ilgtspējīgai apsaimniekošanai, mudinot sabiedrību domāt ne vien par savu, bet arī nākamo paaudžu veselību un izdzīvošanas iespējām. Latvijā Pasaules Ūdens dienu atzīmē kopš 1996. gada.

Dodoties dabā, patīkamākai fotoorientēšanās aktivitātes veikšanai, aicinām sekot līdzi aktuālajām laika apstākļu prognozēm.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri