Valmieras Ziņas

Nedēļas nogalē Vidzemē ugunsdzēsējiem glābējiem bijuši 20 izsaukumi

Lasīšanas laiks: 3 min

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 25. februāra plkst. 6.30 līdz 28. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet vēl pieci bija maldinājumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Sandra Vējiņa.

Sestdien plkst. 12.55 tika saņemts izsaukums uz Limbažu novada Liepupes pagastu, kur mežā dega atkritumi 2m2 platībā. Plkst. 13.29 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Sestdienas vakarā plkst. 19.42 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas novada  Ērgļu pagastu, kur divstāvu dzīvojamās ēkas pirmā stāva dzīvoklī gruzdēja dīvāns un sadzīves mantas  0,5m2 platībā, kā rezultātā izveidojies piedūmojums. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa iznesa gruzdošo dīvānu, kā arī palīdzēja telpas izvēdināt. Mājoklī, kurā bija izcēlies ugunsgrēks ugunsdzēsēji glābēji dūmu detektora brīdinošo signālu nesaklausīja.

Traģiskākie ugunsgrēki nereti norisinās nelielās platībās, notiekot gruzdēšanai vai degšanai ar nelielu liesmu, kā rezultātā intensīvi izdalās degšanas produkti. Piedūmotā vidē cilvēkam pietiek veikt tikai dažas ieelpas, lai viņš sajustu veselības un vēlāk arī apziņas traucējumus. Tieši dūmu detektors ir tas, kurš savlaicīgi ar skaļas skaņas palīdzību signalizē par izveidojušos sadūmojumu un ļauj cilvēkiem izglābties.

Sestdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Smiltenes novada Smiltenes pagastā uz Tepera ezera ledus atrodas cilvēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz ledus atrodas nepilngadīga persona, kura makšķerē. Ugunsdzēsēji glābēji jaunieti nogādāja krastā, kā arī ar viņu pārrunāja bīstamību atrasties uz ūdenstilpes ledus.

Tuvojas pavasaris un laiks, kad ledus vairs nekur nebūs tik biezs, lai izturētu lielu svaru, tāpēc ir svarīgi vecākiem savlaicīgi pārrunāt ar bērniem ledus bīstamības jautājumus un kāpšanas uz ledus iespējamās traģiskās sekas. Savukārt dzīvnieku saimniekiem jāparūpējas arī par savu mīluļu drošību. Ja ikdienas pastaigu vieta atrodas ūdenstilpes tuvumā, tad sunim nedrīkst ļaut šajā vietā brīvi skriet. Dzīvnieks var uzskriet uz ledus un tajā ielūzt. Ja tomēr ir notikusi nelaime, tad saimniekam nevajag riskēt ar savu dzīvību un pašam doties dzīvnieku glābt, bet ir jāzvana uz 112 un jāsagaida glābēju ierašanās.

VUGD aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem, neriskēt ar savu veselību un dzīvību, kā arī nepaiet vienaldzīgi garām, ja redzat, ka bērni vai jaunieši slidinās pa nedrošo ledu – brīdiniet viņus par bīstamību. Savukārt, ja pamanāt, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta vai arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet 112!

Piektdien VUGD palīdzība bija nepieciešama Valmieras novada Ķoņu pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums un viens cilvēks saviem spēkiem nevarēja izkļūt no automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, cilvēku atbrīvoja un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Nedēļas nogalē kopumā saņemti trīs izsaukumi, kur māju dūmvados dega sodrēji. Šādi izsaukumi tika saņemti uz Cēsu novada Jaunpiebalgas pagastu, Brīvības ielu Alūksnē, kā arī Valmieras novada Valmieras pagastu.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma  156 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, 101 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri