Valmieras Ziņas

Ministrs Plešs dodas reģionālajā darba vizītē uz Valmieru

Lasīšanas laiks: 3 min

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P!) šī gada reģionālo vizīšu cikla ietvaros šodien, 25.februārī, dodas uz Valmieru, kur paredzēta tikšanās ar novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku. Vizītes laikā paredzēts pārrunāt aktualitātes Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) kompetences jomās. Ar domes vadību plānots arī pārrunāt pašvaldības civilās aizsardzības komisijas gatavību reaģēt krīzes gadījumā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Miks Strazdiņš.

Tiekoties ar pašvaldības vadību, ministrs informēs par VARAM izstrādātajiem pašvaldību investīciju un atbalsta instrumentiem, kā arī iespējām pretendēt uz kādu no ministrijas pārziņā esošu Eiropas Savienības (ES) fondu programmām, kas tostarp mērķētas uz uzņēmējdarbības vides attīstību, infrastruktūras labiekārtošanu un iedzīvotājiem būtisku projektu realizēšanu pašvaldības teritorijā.

Valmieras novada teritorijā ar VARAM atbalstu tapuši vairāki būtiski attīstības projekti – infrastruktūras un inženierkomunikācijas pārbūve Cempu, Kauguru un Paula Valdena ielā, uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras attīstība Naukšēnu un Kocēnu pagastā. Izveidots arī velo maršruts, kas 31,5 km garumā šķērso Kocēnu, Zilākalna un Dikļu pagastus. Tāpat turpinās darbs pie Bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes rūpnīcas “Daibe” izveides. Kopumā Valmieras novads no ES fondu līdzekļiem VARAM kompetences jomās saņēmis 21,5 milj. EUR laikposmā no 2014. līdz 2020. gadam.

Atbalsta pasākumi infrastruktūras pielāgošanai un uzturēšanai ir viens no reģionālās attīstības priekšnoteikumiem, un īpaši jāizceļ Jāņa Daliņa stadiona modernizēšana, kas ir viens no pēdējo gadu apjomīgākajiem sporta infrastruktūras projektiem valstī. Šī vērienīgā projekta īstenošanai VARAM piešķīrusi valsts aizdevumu 2,6 milj. EUR apmērā no programmas, kas paredzēta augstas gatavības pašvaldību investīciju projektiem.

Jau ziņots iepriekš, ka, lai veicinātu ekonomikas atgūšanos no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, pašvaldībām 2022. gadā plānots atvēlēt valsts budžeta finansējumu aizdevuma formā 70 milj. EUR apmērā, ko paredzēts piešķirt plašam mērķu lokam, tai skaitā uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstīšanai novada teritorijā, ceļu tīklu labiekārtošanai vai iedzīvotājiem nozīmīgu projektu realizēšanai, piemēram, īres dzīvokļu izveidošanai ārpus Rīgas plānošanas reģiona. Tāpat VARAM šogad turpina augstas gatavības pašvaldību investīciju programmu uzņēmējdarbības vai pakalpojumu infrastruktūras attīstībai, un kopumā pašvaldībām būs pieejami vairāk nekā 36 milj. EUR.

Vizītes laikā ministrs apmeklēs arī Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) Kocēnu pagastā. VPVKAC darbības mērķis ir nodrošināt pakalpojumu pieejamību cilvēkiem, kuri citādi digitālai videi nevar piekļūt, vai ir nepietiekamas digitālās prasmes, tā veicinot vispārējo iekļaušanos digitālajā telpā.

Jāatzīmē, ka centru tīkls no 85 VPVKAC 2019. gada sākumā jau šobrīd ir sasniedzis 130, savukārt tuvāko divu gadu laikā, – līdz ar piedāvāto pakalpojumu klāstu palielināšanu, – plānots izveidot līdz pat 600 centriem visā Latvijas teritorijā, lai tie iedzīvotājiem būtu pieejami katrā pagastā.

Vizītes laikā ministrs apmeklēs arī Valmieras Rūpniecības un eksporta parku, lai ar pašvaldības vadību un uzņēmējiem pārrunātu komercdarbības attīstības tendences novada teritorijā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri