Valmieras Ziņas

Maiznīcas “Liepkalni” apgrozījums pērn sarucis par 2,3%

Lasīšanas laiks: 2 min

Maizes un miltu izstrādājumu ražotājs SIA “Liepkalni” pērn strādāja ar 8,749 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,3% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 34,4% un bija 355 846 eiro, liecina “Firmas.lv” publiskotā informācija.

Kompānijas finanšu gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2020.gads iesākās ar piezemētākiem darbības rādītājiem janvārī un februārī. Tuvojoties pavasarim, marta mēnesī pamazām aktivizējās darbība, pieauga klientu patēriņš un uzņēmuma kopējais apgrozījums.

Līdz ar Covid-19 slimības izplatību valstī un valdība noteiktajiem darbības ierobežojumiem, marta, aprīļa un maija mēnešos ievērojami pasliktinājās saimnieciskās darbības finansiālie rādītāji. Taču maija otrajā pusē, kad valstī pandēmijas ierobežojošie pasākumi tika atcelti vai mīkstināti, pieauga uzņēmuma ražotās produkcijas pieprasījums.

Kompānijas vadība atzīmē, ka “Liepkalni” darbības rādītāji tādējādi bija stabili ar augšupejošu tendenci līdz pat rudenim, kad, līdz ar Covid-­19 izplatības pieaugumu, valsts atjaunoja darbības ierobežojumus gan mazumtirdzniecībā, gan vairumtirdzniecībā.

Līdz ar līdzīgiem ierobežojumiem uzņēmuma galvenajā eksporta tirgū­ Igaunijā, samazinājās arī eksporta apjoms.

Kopumā Latvijas tirgū “Liepkalni” realizēja produkciju 7,578 miljonu eiro vērtībā, kas ir par 3,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt Igaunijā realizētās produkcijas vērtība pieauga par 5,1% – līdz 1,163 miljoniem eiro.

Vienlaikus “Liepkalni” pērn savu produkciju realizēja arī Īrijā, Vācijā, Nīderlandē un Lielbritānijā.

Saistībā ar ikgadēju eksporta pieaugumu uz Igauniju un lai veicinātu tālāku pārdošanas apjoma pieaugumu minētajā tirgū, uzņēmums plāno iegādāties 30% sadarbības uzņēmuma Igaunijā OU “Parnamaed” kapitāldaļas. Savukārt Latvijā, līdz ar neprognozējamiem apstākļiem saistībā ar Covid-19 izplatību, šogad uzņēmumam nav būtisku tālāk ejošu attīstības plānu.

Kopumā “Liepkalni” vadība atzīmē, ka kompānijas galvenais uzdevums ir panākt noturīgus darbības rādītājus saglabājot darba vietas un saglabājot valstij samaksāto nodokļu apjomu.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā “Liepkalni” strādāja ar apgrozījumu 8,955 miljonu eiro apmērā, kas ir par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 96,6% un bija 542 676 eiro.

Kompānija “Liepkalni” reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 194 682 eiro, liecina “Firmas.lv” informācija. Uzņēmums pilnībā pieder Dagnim Čākuram.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri