Valmieras Ziņas

Vidzemē ugunsdzēsējiem glābējiem 14 izsaukumi

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajās trīs diennaktīs laika posmā no 4.jūnija plkst. 6.30 līdz 7.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigāde saņēma 14 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu un vēl septiņus uz glābšanas darbiem, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Sandra Vējiņa.

Sestdien plkst. 22.12 tika saņemts izsaukums uz Valkas novada Valkas pagastu, kur  dega šķeldotāja motortelpa 4m2 platībā. Plkst. 23.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 20.27 tika saņemts izsaukums uz Pārgaujas novada Raiskuma pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega pirts telpa 6m2 platībā un griestu pārsegums 9m2 platībā.  Ēkā bija nostrādājis dūmu detektors un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 22.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka jau no 2020.gada 1.janvāra privātmājas ir jānodrošina ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu. Dūmu detektors, konstatējot telpā izveidojušos sadūmojumu, savlaicīgi brīdinās par ugunsgrēku, bet ar ugunsdzēsības aparātu būs iespējams nodzēst nelielus ugunsgrēkus to izcelšanās sākumposmā.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumus uz Cēsu novada Vaives pagastu, kur dega sausā zāle 25m2 platībā (ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās), Madonas novada Sarkaņu pagastu, kur dega mopēds 1m2 platībā, Gulbenes novada Lizuma pagastu, kur dega traktors 7m2 platībā, kā arī Rīgas ielu Gulbenē, kur dega atkritumi 0,2m2 platībā (ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās), kā arī Amatas novada novada Drabešu pagastu, kur dega atkritumi 6m2 platībā (likvidēts pirms VUGD ierašanās).

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Gulbenes novadu, kur grāvī apgāzies traktors un cilvēks netiek laukā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atbrīvoja un nodeva to Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem apskatei. Notikuma vietā traktors tika novietots uz riteņiem.

Piektdienas vakarā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī kādai telei Alūksnes novadā, kuras galva bija iesprūdusi starp ūdens mucu un rāmi. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji dzīvnieku atbrīvoja.

Aizvadītajās trīs diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 161 izsaukumu – 69 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem deviņu meža ugunsgrēku dzēšanu, 58 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri