Valmieras Ziņas

Covid-19 pandēmijas dēļ ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu apjoms piedzīvojis kritumu

Lasīšanas laiks: 2 min

SIA “Valmieras ūdens” Finanšu daļas apkopotie statistikas dati par sniegtajiem regulētajiem pakalpojumiem 2021. gada pirmajos trīs mēnešos liecina, ka ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu apjoms piedzīvojis kritumu. Tas saistīts ar COVID-19 pandēmijas ietekmi, kas likusi daudziem sabiedriskās ēdināšanas un citu nozaru uzņēmumiem pārtraukt savu darbību, savukārt budžeta un pašvaldības iestādes pārorientējās uz attālinātā darba un mācību režīmu, informē SIA “Valmieras ūdens”.

SIA “Valmieras ūdens” Finanšu daļas vadītāja Maija Mole:

“Saskaņā ar uzskaites sistēmu ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu apjomu izvērtējam trīs patērētāju grupās – pirmo veido ražotāji un uzņēmumi, otrajā ir budžeta un izglītības iestādes, savukārt trešajā ir mājsaimniecības. Iegūtie dati liecina, ka vislielākais apjoma samazinājums vērojams pirmajās divās kategorijās, kas tieši saistīts ar mūsu ikdienas izmaiņām – daudzas publiskas iestādes un klātienes pakalpojumu sniedzēji, piemēram, veikali un kafejnīcas, tika slēgtas. Ierobežojumu dēļ savu darbību pārtrauca arī Valmieras peldbaseins. Savukārt pieaugums vērojams mājsaimniecību sektorā, jo daudzi mācījās un strādāja attālināti. Lai arī aizvadītā gada laikā esam pievienojuši vairākus nozīmīgus klientus ar lielu regulēto pakalpojumu patēriņu un dzīvojamo māju rajonus centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, tomēr šī gada pirmā ceturkšņa bilance liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, abiem pakalpojumiem apjoms ir krities.”

Šī gada pirmajos trīs mēnešos sniegtā ūdensapgādes pakalpojuma apjoms ražotājiem un uzņēmumiem samazinājies par 10,8 procentiem, bet budžeta un izglītības iestādēm – attiecīgi par 6,9 procentiem. Tikmēr mājsaimniecību segmentā vērojams pieaugums par 1,8 procentiem. Savukārt kanalizācijas pakalpojumam minēto grupu kontekstā vislielākais samazinājums ir otrajā grupā, kurā budžeta un izglītības iestāžu patēriņš krities par 27,2 procentiem, kamēr ražotājiem un uzņēmumiem – par 6,5 procentiem, kas saistāms ar dīkstāves režīmu šajā nozarē. Mājsaimniecību pieaugums ir 1,7 procenti, kas skaidrojams ne tikai ar attālināto darbu, bet arī jaunajiem pievienojumiem Valmieras un Valmiermuižas teritorijās.

SIA “Valmieras ūdens” ir Valmieras pilsētas pašvaldībai un Burtnieku novada pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība, kuras galvenās darbības jomas ir ūdensapgāde, notekūdeņu savākšana un attīrīšana, kā arī siltumenerģijas piegāde.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri