Valmieras Ziņas

Kocēnu novadā veidos radošās keramikas darbnīcas

Lasīšanas laiks: 2 min

Kocēnu novada pašvaldības izsludinātajā biznesa ideju konkursā “Attīsti uzņēmējdarbību Kocēnu novadā!” ar finansējumu 2000 eiro apmērā atbalstīta jaundibināta uzņēmuma SIA “Vaidavas Keramiste” ideja, izveidot radošas keramikas darbnīcas Vaidavas kopienai un viesiem, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Kocēnu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Kā projekta pieteikumā minēts, Vaidava jau vairāk nekā 40 gadu ir atpazīstama ar keramikas vārdu, kurā veiksmīgs ģimenes uzņēmums ražo skaistus un funkcionālus traukus no tīra Latvijas māla. Ne reizi vien šo gadu laikā radusies doma par patstāvīgu radošo darbnīcu izveidošanu. Gandrīz katrai Vaidavas mājsaimniecībai bijusi saikne ar darbošanos keramikas jomā, katrā mājā var atrast dažādu laiku keramikas izstrādājumus, par kuriem liecina sirsnīgi atmiņu stāsti. Vietējiem iedzīvotājiem un Vaidavas viesiem jau ilgus gadus ir vēlme piedalīties keramikas darbnīcās un gūt pieredzi, darbojoties ar mālu. Darbošanās ar mālu ir arī lieliska nodarbe pēc spriedzes pilnas darba dienas – veidojot, rullējot, mīcot veidojas ritms, kas nomierina un līdzsvaro.

Brīdī, kad pasaule un Latvija ieies atpakaļ atkalsatikšanās ritmā, jaundibinātais uzņēmums plāno veidot tematiskās keramikas darbnīcas, kas ļaus apgūt pamatprasmes darbā ar dažādiem keramikas materiāliem, ilgākā darbnīcu ciklā, atsevišķas darbnīcas dažādām keramikas veidošanas tehnikām un ļauties vieskeramiķu piedāvājumam. Piedāvājums dažādām svinībām kā aktivitātes darbnīca, kopā sanākot ģimenēm vai draugu lokam, uzņēmuma kolektīvam, bērniem un jauniešiem, atzīmējot kādu kopīgu notikumu (mācību gada vai projekta noslēgumu, dzimšanas dienu, krustabas, kāzas u.c.). Iespēja realizēt individuālus un šķietami nerealizējamus pasūtījumus. Projekts paredz iespēju vasaras brīvlaikā veidot dienas tematiskās nometnes vai papildināt ar darbnīcas iespējām kādas esošās nometnes apkārtējos novados. Projekta autoriem ir arī vēlme izveidot keramiķu plenēru, kur iespēja satikt vienlaicīgi dažādus keramiķus un, kopā darbojoties, gūt lielisku pieredzi. Ar savu līdzdarbošanos iespējams papildināt novada svētkus un jau esošos tūrisma piedāvājumus.

Jaundibinātā uzņēmuma kodolu veido Marita Mastiņa, kura vairāk nekā 10 gadu garumā veiksmīgi darbojusies viesmīlības jomā SIA “Valmiermuižas pils”, kopā ar domubiedriem izveidojusi iemīļoto “Valmiermuižas vasarnīcu pie Vaidavas ezera” un turpina pilnveidot prasmes, apgūstot dažādas mūžizglītības programmas. Keramikas darbnīcu vadīšanā darbosies arī savas jomas meistares, novadnieces – “Melnzeme ceramics” izveidotāja, keramikas meistare Zane Melnace-Priedniece, kura pasniedz keramikas nodarbības pieaugušajiem un radošo iedvesmu smēlusies plenērā pie Latgales podnieka skolas izveidotāja Ēvalda Vasiļevska. Un Ineta Bureņa, kura Latvijā un savā Kocēnu novadā atgriezusies pēc daudzu gadu prombūtnes Norvēģijā, lai varētu dalīties ar savām zināšanām un pieredzi, radot skaistas lietas no dabas materiāliem un keramikas, kas nestu prieku bērniem un pieaugušajiem, kuri gatavi līdzdarboties.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri