Valmieras Ziņas

Vidzemes slimnīcā Valmierā šodien ārstējas 18 Covid-19 pacienti

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceturtdien Vidzemes slimnīcā ārstējas 18 Covid-19 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu, aģentūru LETA informēja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Pagājušajā diennaktī stacionārā uzņemti divi jauni Covid-19 pacienti. Divi Covid-19 pacienti izrakstīti no stacionāra un devušies mājās atveseļoties ģimenes ārsta uzraudzībā.

Brila piebilda, ka tuvākajās dienās pēc uzturēšanās karantīnā darbā atgriezīsies vairākas ārstniecības personas.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī Latvijā stacionēti 39 Covid-19 pacienti, līdz ar to kopējais slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits pieaudzis līdz 244, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

Šis ir līdz šim augstākais vienā dienā stacionēto Covid-19 gadījumu skaits. 3.novembrī un 28.oktobrī tika ziņots par 36 stacionētiem iepriekšējā diennaktī stacionētiem Covid-19 pacientiem.

Pagājušajā diennaktī no slimnīcas izrakstīts ievērojams Covid-19 pacientu skaits – kopumā 30. Tādējādi līdz šim no stacionāriem izrakstīti 519 jaunā koronavīrusa pacienti.

No visiem stacionētajiem pacientiem 234 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet desmit – ar smagu slimības gaitu.

Kā ziņots, Latvijas veselības aprūpes sistēmai būtu kritiski, ja slimnīcās nonākušo Covid-19 pacientu skaits pārsniegtu 500, otrdien pēc valdības ārkārtas sēdes atzina veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 367 Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī konstatētais sasirgušo skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Pagājušajā diennaktī arī veikts līdz šim lielākais Covid-19 testu skaits – 7564, un 4,85% gadījumu tie bijuši pozitīvi. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Pagājušajā diennaktī miruši trīs Covid-19 pacienti. Divi mirušie pacienti bijuši vecuma grupā no 70 līdz 75 un vēl viens – no 90 līdz 95 gadiem. Līdz šim ziņots par 88 personu nāvi, kurām bijusi apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri