Valmieras Ziņas

Izmaiņas autobusu kustībā no 1.septembra

Lasīšanas laiks: 3 min

SIA “VTU Valmiera” informē par izmaiņām autobusu kustībā no 1.septembra. Tiks atjaunoti visi reisi, kas kursē mācību gada laikā, savukārt daži reģionālās nozīmes reisi tiks slēgti. Saraksts skatāms šeit.

No 1.septembra tiks atklāti sezonas maršruti:

  • 06.00 Valmiera–Burtnieki–Eniņi–Īgums–Valmiera (reisa izpilde katru dienu no 01.09. līdz 31.05.)
  • 16.35 Valmiera–Brenguļi–Pūpoli–Valmiera (reisa izpilde trešdienās no 01.09. līdz 30.09.)
  • 16.35 Valmiera–Gaujaslāči–Pūpoli–Valmiera (trešdienās, līdz 30.09.)
  • 16.40 Valmiera–Brenguļi–Pūpoli–Valmiera (reisa izpilde sestdienās, svētdienās no 01.09. līdz 30.09.)
  • 16.40 Valmiera–Gaujaslāči–Pūpoli–Valmiera (sestdienās, svētdienās, līdz 30.09.)

No 1.septembra tiks slēgti sezonas maršruti:

  • 14.30 Smiltene–Trikāta–Strenči–Smiltene (reisa izpilde pirmdienās, piektdienās)
  • 06.00 Valmiera–Burtnieki–Eniņi–Pidriķis–Valmiera (reisa izpilde sestdienās)
  • 19.05 Valmiera–Brenguļi–Pūpoli–Valmiera (reisa izpilde trešdienās, sestdienās, svētdienās)
  • 19.05 Valmiera–Gaujaslāči–Pūpoli–Valmiera (trešdienās, sestdienās, svētdienās)

Jāpiemin, ka, pamatojoties uz valsts SIA “Autotransporta direkcija” lēmumu, līdz šī gada 31.decembrim joprojām būs slēgti vairāki reisi, kas pasažieriem nebija pieejami, sākoties ārkārtējai situācijai. Slēgto reisu saraksts skatāms šeit.           

No 1.septembra kursēt sāks Valmieras pilsētas 12.maršruta autobuss.

Tas kursēs mācību gada laikā darba dienās maršrutā Purva iela–Brīvības iela–Purva iela:

Atiešanas laiks Pienākšanas laiks
15.00 15.26
15.30 15.56
16.10 16.36
17.05 17.32
17.50 18.18
18.30 18.58
19.15 19.39
20.00 20.24

Parūpēsimies par bērnu drošību!

Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, SIA “VTU Valmiera” aicina vecākus, ja bērns ar autobusu pārvietojas patstāvīgi, kopā ar bērnu iepazīt maršrutu, kā arī pārrunāt drošības jautājumus. Uzņēmumā pieredzēts, ka bērni pabrauc garām savai pieturvietai, nezina, kura maršruta autobuss jāizvēlas, nav paņēmuši līdzi skolēna apliecību u.tml. Autobusa vadītājam nav pienākums, kā arī ir grūti izsekot līdzi, vai bērns izvēlējies pareizo maršrutu un izkāpj īstajā pieturvietā.

Ja bērnam nepieciešama palīdzība, viņam būtu jāvēršas pie autobusa vadītāja, lai kopā meklētu risinājumu. Nepieciešamības gadījumā autobusa vadītājs izsauc policiju vai nogādā bērnu līdz tuvākajam policijas iecirknim. Dažādas situācijas ar autobusu vadītājiem pārrunātas arī SIA “VTU Valmiera” regulāri rīkotajās mācībās darbiniekiem, taču jāņem vērā, ka vispirms ir vecāku atbildība, lai bērns droši nokļūtu vajadzīgajā galapunktā.

Likums nosaka, ka bērnam vecumā līdz septiņiem gadiem ar autobusu jāpārvietojas kopā ar pavadoni, savukārt atbildīgajai personai jābūt vismaz 13 gadus vecai.

Pasažierus lūdzam ievērot sociālo distancēšanos, kā arī izvērtēt nepieciešamību izmantot sabiedrisko transportu, rūpējoties gan par savu, gan līdzcilvēku veselību.

Tiesības braukt bez maksas un atlaides

Tiesības braukt bez maksas Valmieras pilsētas maršrutu sabiedriskajā transportā ir pirmsskolas vecuma bērniem; bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, uzrādot apliecības sociālo garantiju nodrošināšanai; Valmieras pilsētas vispārizglītojošo izglītības iestāžu un profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem, uzrādot attiecīgās izglītības iestādes izsniegto skolēnu apliecību; Valmieras pilsētā vismaz pēdējos 12 mēnešus dzīvesvietu deklarējušiem pensionāriem, kuri pilsētas pašvaldībā saņēmuši personalizētu braukšanas karti.

Kocēnu novada saistošie noteikumi paredz skolēniem abonementa biļetes iegādi segt 100 procentu apmērā. Vecākus lūdz vērsties Kocēnu novada domē vai mācību iestādē.

Tiesības iegādāties mēnešbiļetes ar atvieglojumiem izmantošanai Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā ir Valmieras pilsētā dzīvesvietu deklarējušiem vai uz mācību laiku faktiski dzīvojošiem (tai skaitā dienesta viesnīcā) augstāko izglītības iestāžu dienas nodaļu studentiem mācību gada laikā no septembra līdz jūnijam (ieskaitot) – ar 50% atlaidi no mēnešbiļetes cenas vai ar 75% atlaidi no mēnešbiļetes ar laika ierobežojumu (izmantošanai tikai darba dienās) cenas.

Par cita veida atlaidēm vairāk var uzzināt uzņēmuma mājaslapas vtu-valmiera.lv sadaļā “Atlaides”.         

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Mežs un lauks" aicina darbā MEHATRONIĶI Darba pienākumi: Veikt elektronisko iekārtu projektēšanu un izbūvi Izstrādāt un testēt iekārtas un to daļas Sniegt tehnisku palīdzību ražošanas iekārtu elektronisko sistēmu lietošanā Veikt ražošanas iekārtu elektrotehniskos un hidraulikas remonta darbus, iekārtu apskates, profilaktiskās pārbaudes un mērījumus Veikt iekārtu remontus izbraukumos pie klientiem Piedalīties iekārtu montāžas un uzstādīšanas darbos Prasības pretendentiem: Profesionālā vai augstākā izglītība elektronikas specialitātē Precizitāte, godīgums, mērķtiecība, augsta atbildības sajūta, iniciatīva Spēja komunicēt ar klientiem un komandu Pieredzi elektronikā uzskatīsim kā priekšrocību B kategorijas autovadītāja apliecība Labas datorlietotāja prasmes Svešvalodu zināšanas (angļu) Mēs piedāvājam: Dinamisku un interesantu darbu augošā uzņēmumā Saliedētu un kompetentu darba kolektīvu Sociālās garantijas un motivējošu atalgojuma sistēmu atbilstoši darba rezultātiem Apmācības Pretendentiem pieteikties zvanot 25666615 Profesija: MEHATRONIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-15 Darba sākšanas datums: 2024-05-15 Kontaktpersona: Ģirts Luste Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Mūsu partneri