Valmieras Ziņas

Noslēgusies bērnu aktīvās atpūtas nometne “Piedzīvojumu X virpulī”

Lasīšanas laiks: 3 min

Pagājušajā nedēļā, no 17. līdz 21. augustam, Vidzemes Olimpiskajā centrā pirmo reizi norisinājās bērnu aktīvās atpūtas nometne “Piedzīvojumu X virpulī”. Šīs nometnes mērķis bija uzlabot ģimeņu situāciju tajās ģimenēs, kurās ir ierobežotas iespējas interesanti un saturīgi pavadīt brīvo laiku. Šajā nedēļā bērni izbaudīja saistošu programmu, ar kuras palīdzību apguva jaunas sociālās iemaņas, prasmes, paplašināja redzesloku un zināšanas par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.

Nometnes mērķa grupa bija bērni vecumā no 9 līdz 16 gadiem no ģimenēm, kurās ir bērna attīstībai nelabvēlīgi apstākļi (riska ģimenes), kuri dzīvo audžuģimenēs, pie aizbildņiem, no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, bērni, ar kuriem tiek veikts sociālās uzvedības korekcijas darbs. Vecumposms no 9-16 gadiem izvēlēts, jo programma bija veidota ar salīdzinoši lielu patstāvīgu darbošanās elementu kopu, kas piemērots jaunākā un vidējā pusaudžu vecuma bērnu īpatnībām, attīstot bērnu komunikācijas prasmes, atbildīgumu, spēju darboties saliedēti un vienoti. Dalība nometnē, darbošanās aktīvās atpūtas un sporta vidē veicināja bērnu pašapziņu un socializēšanos sabiedrībā.

Nometnes laikā dalībnieki tika iepazīstināti ar Vidzemes Olimpisko centru, Sajūtu parku, Daliņu pludmali un citām sporta un aktīvās atpūtas bāzēm Valmieras tuvumā. Rīts bērniem iesākās ar rīta rosmi, iepazīšanās spēli un kārtības, drošības noteikumiem. Tālāk jau sekoja katrai dienai konkrēta aktivitāte. Bērni veica interaktīvus uzdevumus grupās, devās vides izziņas pārgājienos, apguva dažādus sporta veidus (pludmales volejbols, peldēšana, braukšana ar riteņiem, futbols, golfs, florbols, basketbols un SUPošanas meistarklase).

Jaunieši paši atzīst, ka šī bija iespēja interesanti pavadīt vasaras brīvlaiku. Daudzi atzīst, ka ir iegūtas jaunas prasmes, zināšanas un draugi. Aktivitātes, kuras jauniešus uzrunāja visvairāk, bija peldēšana un golfa apmācības, kuras bija jaunums gandrīz ikvienam nometnes dalībniekam.

Nometnes pedagogi atzīst, ka bērni šajā nedēļā ir kļuvuši patstāvīgāki, prot uzņemties atbildību un kļuvuši organizētāki: “Daudzi pirmajā dienā bija kautrīgi, klusi, taču uz nedēļas vidu atvērās un kļuva daudz sabiedriskāki. Mācāmies izteikt viedokli un prezentēt savas idejas, tas jauniešiem dod pārliecību un veicina pašapziņu, ka viņu teiktajā ieklausās. Daži jau ir savstarpēji izveidojuši jaunas draudzības, uzlabojuši savu peldēt prasmi un padziļinājuši izpratni par drošību uz ūdens.” Cerams, visi būs ieklausījušies personības izaugsmes pedagoga teiktajā un sekmējuši izpratni par pretinieka cieņas un godīgas spēles principu ne tikai sportā, bet arī ikdienas darbos.

Pedagogi uzsver, ka arī viņiem šī nometne noteikti ir ieguvums un papildinājums savai pieredzei un zināšanām. Būsim guvuši vērtīgu pieredzi, kuru būs iespējams izvērtēt, izdarīt secinājumus un attīstīt. Turpmāk, darbojoties un realizējot līdzīgu projektus “Ģimenei draudzīgas pašvaldības” virzienā, iegūtā pieredze kalpos kā vērtīgs resurss.

Nometni organizēja nodibinājums “Valmieras sporta klubs” sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību. Nometnes finansējums tiek nodrošināts Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „Ģimenei draudzīga pašvaldība” ietvaros.

#SIF_vietagimenei

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri