Valmieras Ziņas

Straume: Bez valsts atbalsta bērnudārza “Burtiņš” piebūves projekts nav īstenojams (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Kā iepriekš ziņots, vakar valdība neatbalstīja aizdevuma piešķiršanu projekta “Burtnieku novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Burtiņš” ēkas piebūves būvniecība un teritorijas labiekārtošana” realizācijai, pamatojot lēmumu ar to, ka pašvaldībā bērnu rinda uz pirmsskolas izglītības iestādēm ir mazāka par 100. Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edvīns Straume, komentējot valdības lēmumu, portālam “Valmieras Ziņas” norādīja:

“Administratīvi teritoriālās reformas gaidās pašreizējā valsts politika ir ierobežojoša un apgrūtinoša lielām investīcijām lauku teritorijās. Ja vēl pirms diviem gadiem “Burtiņa” piebūves būvprojekta izstrādei Valsts Kasē aizņēmums bija pieejams, tad šobrīd tā īstenošanai jau vairs nav. Pieejamie finanšu līdzekļi ir jārod no pašvaldības budžeta, bez aizņēmumiem, tāpēc 2 miljonu projekts diemžēl nav īstenojams.

Ja ņem vērā topošā Valmieras novada izveidi, neloģiski, ka arī no “Burtiņa” kilometru attāls projekts par Valmieras 2. vidusskolas pārbūvi, lai nodrošinātu telpas pirmsskolai, nav atbalstīts. Šāda bremzēšana un reālās situācijas nepārzināšana pašvaldībām liek pārskatīt prioritāros investīciju objektus, optimizēt izdevumus, lai risinātu ne tikai pirmsskolas rindu problēmas, bet arī citas iedzīvotājiem svarīgas jomas, piemēram, ceļu un ielu remonti, sociālo aprūpes pakalpojumu nodrošināšana, ūdenssaimniecības tīklu sakārtošana.” 

Ar 2020. gada septembri Valmieras pagasta pirmsskolas izglītības iestādē “Burtiņš” ir uzņemti 47 bērni. Gandrīz tikpat – ap 40 – Burtnieku novada pašvaldībā deklarēto bērnu vecākiem jāmeklē citas iespējas.

VARAM kā risinājumu pirmsskolas pieejamības veicināšanai rekomendē slēgt deleģēšanas līgumus pirmsskolas izglītības funkcijas nodrošināšanai, veicinot jaunu tirgus dalībnieku parādīšanos privāto izglītības iestāžu sektorā. Burtnieku novada pašvaldība jau šobrīd vecākiem sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei, kā arī piešķir līdzfinansējumu bērnu uzraudzības pakalpojumam. Vecāki iespēju izmanto, bet privātā sektora piedāvātās iespējas nav plašas.

Šovasar Burtnieku novada pašvaldība ir novirzījusi 53966,00 eiro Rencēnu pamatskolas pirmsskolas grupu paplašināšanai par 18 vietām. “Lēmums pieņemts, lai paaugstinātu iespēju kvalitatīvi īstenot pirmsskolas izglītības programmu, jo pašreiz darbs tiek organizēts divās jaukta vecuma grupās, kā arī lai nodrošinātu noteikto minimālo telpu platību vienam bērnam. Līdz ar Ēveles pamatskolas slēgšanu bija jānodrošina vietas pirmsskolā, lai gan interese doties uz Rencēniem nav liela. Šobrīd Rencēnos būs optimāla situācija, bet nākotnē jāvērtē iespējas atrast līdzīgu risinājumu Burtnieku pagastā, kur arī bērniem ir par šauru līdzšinējās telpās,” turpina Edvīns Straume.

Jaunās grupas telpas atradīsies Rencēnu pamatskolas internāta ēkā, būvdarbus veic sabiedrība ar ierobežotu atbildību “LIEPAS NAMS”. Plānots, ka jaunā pirmsskolas grupa darbu sāks 1.septembrī.

    Vietējais - 04.06.2020

    Nabadziņš,pagajušogad publiski sūdzējās par slikto Valdību kura lētos kredītus vairs nedod ,šogad atkal nekā.Jāiet kādu golfu vai tenīsu uzbumbot.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri