Valmieras Ziņas

Hanzas namiņi pārceļas un jaunu vietu, lai dotu iespēju tirgoties vietējiem ražotājiem (2)

Lasīšanas laiks: 2 min

Daudzi valmierieši jau noteikti ir pamanījuši, ka Hanzas namiņi no muzeja pagalma ir pārcēlušies uz laukumu pie Hanzas sienas. Vēl pagaidām tajos būs aplūkojama muzeja veidotā izstāde „RE: FORMA”, taču jūnijā tur sāks saimniekot vietējie ražotāji.

Valmieras attīstības aģentūras (VAA) uzņēmējdarbības vides attīstības vadītāja Baiba Zvejniece portālam “Valmieras Ziņas” pastāstīja: “Valmieras pilsētas pašvaldība un Valmieras attīstības aģentūra kopīgā sadarbībā meklē veidus kā atbalstīt dažādu grupu uzņēmējus. Domājot par to, kā atbalstīt mazos uzņēmējus, radās ideja, ka Valmieras centrā būtu jāizveido ielu tirdzniecības vietas, ko tirgotāji varētu izmantot bez maksas līdz pat šī gada beigām. Tā kā jau iepriekš, īstenojot projektu “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”, pašvaldība bija ieguvusi savā īpašumā Hanzas namiņus, ko līdz šim izmantoja Valmieras muzejs, radās doma tos atvēlēt vietējo ražotāju vajadzībām.”

VAA pārstāve pagaidām nevarēja atklāt precīzu laiku, kad Hanzas namiņi būs pieejami tirdzniecībai, jo pašlaik vēl tiek izstrādāts nolikums. Taču jau jūnijā tas būšot gatavs un tiks izsludināta pieteikšanās tirdzniecības vietām. Paredzēts, ka tirgotāji varēs izmantot namiņus rotācijas kārtībā. Prioritāte būs vietējiem amatniekiem un ražotājiem no topošā Valmieras novada un kaimiņu novadiem. Pieteikšanās veidlapa tiks publicēta tiešsaistē Valmieras pilsētas pašvaldības un Valmieras attīstības aģentūras mājaslapā. 

Pagaidām plānotas tirdzniecības vietas astoņos Hanzas namiņos. Pieci no tiem būs izvietoti gar Rīgas ielu, bet trīs pie gājēju celiņa, kas ved gar Hanzas sienu. Paredzams, ka tirgošanās notiks trīs dienas nedēļā – pārsvarā nedēļas nogalēs. Pēc 9.jūnija, kad varētu tikt mīkstināti ierobežojumi, tiks lemts par iespēju uzstādīt blakus namiņiem arī tirgotāju teltis.

Namiņos bez maksas tiks nodrošināts elektrības un ūdens pieslēgums. Tuvākā apkārtnē būs uzstādītas tualetes. 

Baiba Zvejniece atklāja, ka interese no tirgotājiem jau pašlaik ir liela, un daudzi gaida pieteikšanās sākumu. Tāpat ir saņemti ierosinājumi Hanzas laukumā organizēt arī kultūras aktivitātes, izveidojot nelielu skatuvi. Taču šī un vēl citas interesantas idejas pagaidām vēl ir apspriešanas stadijā.

 

 

    ruta… - 29.05.2020

    …..forši,,,vienā noteikti pa vasaru vajadzētu tirgot saldējumus!!!🍨🍨🍦🥤🍹

    kurmis - 29.05.2020

    Vienā jātirgo medicīniskās maskas un prezervatīvus (vēlams caurus)

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri