Valmieras Ziņas

Maija beigās pirmizrādi 24 skatītājiem piedzīvos Valmieras teātra monoizrāde “Visas labās lietas”

Lasīšanas laiks: 2 min

Ievērojot Covid-19 pandēmijas dēļ valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, 29.maijā Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos režisores Ineses Mičules un aktiera Mārtiņa Meiera kopdarbs monoizrādē “Visas labās lietas”, kuru apmeklēt varēs 24 skatītāji, aģentūru LETA informēja teātrī.

Britu autora Dankana Makmillana luga “Visas labās lietas” stāsta par kāda zēna mēģinājumu izprast iemeslu, kāpēc pieaugušie ir nelaimīgi. Piedzīvojot mātes pašnāvības mēģinājumu, lugas galvenais varonis, ko izrādē atveido Meiers, bērnībā sāk veidot sarakstu ar lietām, kuru dēļ mātes dzīve ir dzīvības vērta, radot cerību un prieku.

Mičule, kas pati arī tulkojusi šo darbu, izrādi vēlas veidot kā patiesu stāstu par cilvēku, kurš uzveicis savas dzīves tumšākos brīžus – depresiju, šķiršanos, tuvinieku zaudējumu, un spēj dzīvot ar gaišu prieku, jo dzīve turpinās un neapstājas, un tas iedvesmo mūs visus.

Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veido māksliniece Ieva Kauliņa.

Ievērojot noteiktos drošības pasākumus, maksimālais izrāžu apmeklētāju skaits ir 24 skatītāji.

Darbs teātrī turpinās arī pie vēl vienas kamerstilā veidotas lugas, jo aktieris Krišjānis Salmiņš veido savu otro izrādi – “Mana drauga meitene”-, kas savu pirmizrādi piedzīvos nākamās teātra sezonas sākumā. Salmiņš kopā ar scenogrāfu Vari Siliņu un aktieru ansambli – Rihardu Jakovelu, Annu Neli Āboliņu, Ingu Kniploku un Juri Laviņu -, rada stāstu par diviem draugiem un jūtu dažādo dabu, iedvesmojoties no Bertranda Blīra franču komēdijas “La Femme de mon pote”.

Teātra apmeklētāji aicināti izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt teātri, ja personai ir elpceļu infekcijas slimības simptomi, kā arī ja personai ir noteikts ievērot pašizolāciju vai mājas karantīnu. Pirms došanās uz izrādēm, ieteicams iepazīties ar drošības noteikumiem, kas jāievēro apmeklētājiem. Noteikumi pieejami teātra mājas lapā.

Līdz šim nenotikušās izrādes teātris plāno skatītājiem rādīt, tiklīdz būs atļauts pulcēties kuplākā skaitā.

LETA jau vēstīja, ka valdība ārkārtējo situāciju valstī pagarināja līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par sociālās distancēšanās pasākumu mīkstināšanu, tostarp atļaujot pulcēšanos gan iekštelpās, gan ārā organizētos, publiskos pasākumos līdz 25 cilvēkiem.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri