Valmieras Ziņas

No Vidzemes slimnīcas izrakstīti pirmie no Covid-19 atveseļojušies pacienti

Lasīšanas laiks: 2 min

Šodien no Vidzemes slimnīcas izrakstīti pirmie trīs pacienti, kuri bija inficējušies ar jauno koronavīrusu.

Stāsta ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa: ”Jau iepriekš informējām, ka, preventīvi veicot skrīningu Terapijas nodaļas pacientiem un personālam, pieciem pacientiem, kuri bija stacionēti savu hronisko saslimšanu dēļ, atklājās pozitīvas Covid-19 analīzes. Šodien, pēc diviem negatīviem Covid-19 testiem, pacientus izrakstījām mājās. Lai gan viņiem ambulatori būs jāturpina rūpēties par savu veselību ģimenes ārsta uzraudzībā, ārstējot dzīves laikā iegūtās hroniskās slimības, no koronovīrusa pacienti ir veiksmīgi atbrīvojušies.

Darbs slimnīcas stacionāra nodaļās nevienos laikos nav bijis viegls ne ārstiem, ne māsām, ne māsu palīgiem. Tagad, ārkārtas situācijas apstākļos, papildus nācis Covid-19 inficēšanās risks. Ir pieaugusi psiholoģiskā spriedze: kuram gan nav bail par savu veselību un dzīvību?

Aprūpējot, veicot jebkuru manipulāciju pacientam ar pozitīvu Covid-19 testu, personālam jāievēro virkne individuālās aizsardzības pasākumu – jālieto speciālais apģērbs, sejas aizsargmaskas, cimdi. Tas viss jāuzvelk un jānovelk pareizā secībā. Darbs šādā specifiskā ietērpā kļuvis fiziski vēl grūtāks”.

Ņemot vērā ārkārtas situāciju, inficēšanās riska mazināšanai slimnīcā ieviesta virkne aizsardzības pasākumu: katram pacientam, kuru stacionē slimnīcā, tiek veikts Covid-19 tests, visiem tiek izsniegtas sejas aizsargmaskas, nav atļauts apmeklēt pacientus nodaļās, savukārt koplietošanas telpās, speciālistu un procedūru kabinetos pieejami roku dezinfekcijas šķīdumi, pacientiem palātās nodrošināta 2 m distance, iespēju robežās atdalot pacienta gultas citu no citas ar aizslietni.

“Redzot, kas notiek nodaļās”, uzsver I. Ozoliņa, “kā strādā slimnīcas personāls, gribu atgādināt, ka mūsu sabiedrības kopīgā veselība šobrīd kā vēl nekad ir atkarīga arī no katra iedzīvotāja apzinības un atbildības līmeņa: vai klausām speciālistu ieteikumus par nepulcēšanos, par roku mazgāšanu, vai, stājoties slimnīcā, izstāstām par iespējamu tikšanos ar Covid-19 inficēto vai personu, kura atrodas karantīnā vai pašizolācijā, vai ievērojam slimnīcā noteikto režīmu?

Visi mācāmies, pielāgojamies, kļūdāmies, atkal mācāmies un nu jau ceram, ka vīrusa viltības sākam saprast un izprast. Būsim solidāri un apvienosim savus spēkus cīņai ar jauno koronavīrusu!”

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri