Valmieras Ziņas

Covid-19: Valmieras pašvaldībā darbs pēc iespējas organizēts attālināti; domes sēdē ievēros sociālo distancēšanos

Lasīšanas laiks: 3 min

Kopš 12. marta valstī izsludinātā ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot koronavīrusa Covid-19 izplatību ir ieviesusi izmaiņas Valmieras pilsētas pašvaldības darbā. Par to, kā norit pašvaldības darbs ārkārtējās situācijas apstākļos, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Domes sēdē ievēros sociālo distancēšanos

26.marta domes sēde notiks Valmieras Kultūras centra zālē, lai nodrošinātu sociālo distancēšanos. Tā būs slēgta, piedalīsies deputāti un ziņotāji, ziņotāji ieradīsies katrs paredzētajā laikā. Lēmumprojekti, tāpat kā līdz šim, deputātiem izskatīšanai tiek nosūtīti elektroniski. Lēmums, vai turpmāk komiteju un domes sēdes notiks attālināti, tiks pieņemts, vērtējot situāciju valstī un Valmierā.

Darbinieki strādā attālināti

Tikmēr pašvaldības sniegtie pakalpojumi iedzīvotājiem ārkārtējās situācijas apstākļos tiek nodrošināti. Katrai Valmieras pilsētas pašvaldības struktūrvienībai jānodrošina tās darbība, pēc iespējas plānojot darbu attālināti, taču nodrošinot vismaz viena cilvēka klātbūtni klātienē.

Iedzīvotājus mudina izmantot e-pakalpojumus

Kopš 13.marta iedzīvotāji saziņai ar pašvaldību ir aicināti izmantot e-pakalpojumus, taču apmeklētāji tiek pieņemti arī klātienē Apmeklētāju pieņemšanas centrā 1.stāvā. Ierobežota ir apmeklētāju pārvietošanās pa pašvaldības ēku. Lielākoties klātienes pakalpojumus cilvēki izmanto, lai ar bezskaidras naudas maksājumu veiktu nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu, iesniegtu iesniegumus un nepieciešamos dokumentus dažādu veidu pabalstiem. Pašlaik Apmeklētāju pieņemšanas centrs saņem zvanus par pašvaldības pakalpojumu pieejamību klātienē, dokumentu nogādāšanu un iesniegšanu pašvaldībai. Šim mērķim aicina izmantot pie pašvaldības ēkas Lāčplēša ielā 2 novietoto kastīti iesniegumiem. Iedzīvotāji ir saprotoši un atsaucīgi.

Aicina ziņot par nepieciešamību sniegt sociālo palīdzību

Sociālo lietu pārvalde turpina darbu. Tiek saņemti iedzīvotāju iesniegumi un organizēta sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniegšana. Iedzīvotāji aicināti iespēju robežās iesniegt elektroniski parakstītus iesniegumus.  Sociālie darbinieki, cik iespējams, komunicē ar klientiem telefoniski, tai skaitā arī sniedz konsultācijas. Darbiniekiem ir pieejami dezinfekcijas līdzekļi, tiek ievērota 2 metru distance, iespēju robežās palīdzības un pakalpojumu piešķiršana tiek organizēta attālināti. Ģimeņu ar bērniem komunikācijā tiek izmantotas arī videokonferences. Notiek aktīva sadarbība ar sociālās jomas nevalstiskajām organizācijām, kas arī izrādījušas gatavību iesaistīties atbalsta sniegšanā iedzīvotājiem.

Sociālo lietu pārvalde 15.martā izsludināja aicinājumu cilvēkiem pieteikties saņemt palīdzību pirmās nepieciešamības preču, medicīnas preču un pārtikas piegādei, kā arī aicināja ziņot par cilvēkiem, kuriem trūkst iztikas līdzekļu pirmās nepieciešamības preču, medikamentu un pārtikas preču iegādei. Sociālo lietu pārvaldei sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām, turpina nodrošināt preču piegādi tām personām, kurām nepieciešams atbalsts. Līdz 23.martam saistībā ar ārkārtējo situāciju piegāžu skaits nav palielinājies. Sociālo lietu pārvaldes kontaktģimenēm ir iespēja vienu reizi darba dienās Zupas virtuvē saņemt katram ģimenes loceklim siltu maltīti.

Savukārt Valmieras bāriņtiesa aicina iedzīvotājus nekavējoties informēt, ja kāda rīcībā ir informācija, ka ārkārtējās situācijas vai cita iemesla dēļ bērns vai aizgādnībā esoša persona ir bez likumiskajiem pārstāvjiem, netiek saņemta pienācīga aprūpe, ir apdraudēta personas pilnvērtīga attīstība, veselība vai dzīvība.  

Mazāk iereibušo publiskās vietās

Ministru kabineta 12.marta rīkojuma nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” noteiktos ierobežojumus kontrolē Valsts policija. Ja Valmieras pilsētas pašvaldības policija saņem zvanu vai ziņu par to, ka ir rīkojuma pārkāpuma gadījums, informācija tiek nodota Valsts policijai, kas izbrauc uz notikuma vietu.

Valmieras pilsētas pašvaldības policijas darbinieki pievērš uzmanību pulcēšanās vietām un izklīdina personas. Pulcēšanās pārkāpumu gadījumā pašvaldība aicina ziņot, zvanot pa bezmaksas atbalsta tālruni 8484. Ir samazinājies alkohola reibumā esošo personu skaits publiskās vietās.

Aicina ievērot pašizolāciju

Ņemot vērā, ka vēl nav pagājušas 14 dienas, kopš Latvijā atgriezās izceļojušie iedzīvotāji, turklāt to nogādāšana Latvijā arvien turpinās, Valmieras pilsētas pašvaldība atgādina, ka pašizolācija 14 dienas jāievēro ikvienam no dienas, kad ieradies Latvijā, visiem jāievēro sociālā distancēšanās divi metri un jāievēro higiēna – jāmazgā rokas vai jādezinficē tās. Par Covid-19 izplatīšanās ierobežošanu ir atbildīgs ikviens cilvēks. Pārkāpumu gadījumā lūdzam ziņot, zvanot 8484.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri