Valmieras Ziņas

Nervus stindzinošā cīņā valmieriešiem neizdodas pagarinājumā izraut uzvaru pār “TalTech”

Lasīšanas laiks: 3 min

2019. gada pēdējo spēli 28. decembrī aizvadīja “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” basketbola komanda, tiekoties ar Tallinas vienību “TalTech”. Lai noskaidrotu uzvarētāju bija nepieciešams pagarinājums, taču mājiniekiem neizdevās trāpīt uzvaru nesošo tālmetienu, piekāpjoties igauņiem ar 104:106.

Šo spēli aizvadījām labdarības vārdā, vienojoties kopīgam ziedošanas mērķim, lai palīdzētu valmierietim Robertam Jurkam. Atsaucība bija patiešām liela, par ko sakām paldies mūsu līdzjutējiem un atbalstītājiem.

Spēli “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” basketbolisti iesāka apņēmīgi. Komandu uz priekšu cīņā veda vienības līderis Edmunds Elksnis kurš rezultatīvi uzbruka grozam caurgājienos. Savukārt Klāva Dubulta produktīvais sniegums zem groziem deva valmieriešiem pārsvaru uz rezultāta tablo. Elkšņa trejacis pusotru minūti līdz pirmās ceturtdaļas beigām deva valmieriešiem desmit punktu pārsvaru, taču perioda izskaņā divi precīzi metieni padevās “TalTech” komandai. Līdz ar to pēc nospēlētām desmit minūtēm Vidzemes komanda bija priekšā ar 24:19.

Otrās ceturtdaļas ievadā pa trejacim grozā iešāva Māris Riekstiņš un Aleksis Ābols, sākot mājiniekiem ļoti produktīvu ceturkšņa pirmo pusi. Līdz otrā ceturkšņa vidum Roberta Zeiles trenētās komandas pārsvars izauga līdz 19 punktiem. Tomēr visu iekrāto pārsvaru valmierieši līdz puslaika izskaņai nenoturēja, lielajā pārtraukumā ejot ar +13.

Savu veiklību zem groziem trešā perioda ievadā nodemonstrēja Dubults, turpinot audzēt individuāli sakrāto punktu skaitu un liekot pamatīgi galvu lauzīt pretinieku trenerim. Taču “TalTech” savu zelta dzīslu atrada no perimetra, kad trejačus sameta Igaunijas galvaspilsētas komandas aizsargi Stens Olmre un Sanders Vīlups. Valmieriešu pārsvars trešā ceturkšņa vidū vairs bija tikai pieci punkti. Taču vēlāk trejačus trāpot arī veterānam Gregoram Arbetam un Ērikam Šmalcam, starpība bija sarukusi vairs līdz minimuma. Nedaudz vietu uzelpai deva Valtera Vēvera trejacis un pirms pamatlaika pēdējās ceturtdaļas “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” bija priekšā ar 73:67, taču bija skaidrs ka mača turpinājums būs saspringts.

Ceturtajā ceturksnī savu karjeras spožāko sniegumu rādīja Lemets Boklers, kurš īsā brīdī sameta grozā trīs tālmetienus un, tuvojoties mača izskaņai, realizēja 2+1 gājienu. Pamatlaika pēdējā minūtē pie neizšķirta rezultāta Dubults panāca divu punktu pārsvaru mājiniekiem, bet pieredzējušais Olivers Metsalu ar veterāna manevru panāca izlīdzinājumu. Pēdējo iespēju izraut uzvaru pamatlaikā centās izmantot Elksnis, taču viņa metiens caurgājienā novēlās no groza stīpas. Skanot 40 minūšu beigu signālam, rezultāts bija 98:98, liecinot par pagarinājumu.

Papildlaika ievadā Valmieras basketbolistus pievīla precizitāte no soda metienu līnijas un tālmetieni, kuri atteicās krist grozā. Tas ļāva viesu komandai gūt astoņus punktus, nostādot valmieriešus iedzinējos ar 98:106. Pēdējā pusotrā spēles minūtē mājiniekiem bija jāglābjas no ļoti sarežģītas situācijas, ko gandrīz izdevās arī panākt. Jāņa Engera metiens no apakšas iekustināja iestrēgušo uzbrukumu un vidzemnieki pietuvojās līdz divu punktu atstatumam. Četras sekundes līdz beigām Elksnim neizdevās trāpīt bumbu grozā pēc caurgājiena, bet saspēles vadītājs saglabāja bumbu komandai, izmetot to autā pret pretinieku kājām. Tas saglabāja valmieriešiem bumbu un deva iespēju Robertam Zeilem minūtes pārtraukumā uzzīmēt pēdējo izspēli. No auta valmierieši izspēlēja bumbu Robertam Krastiņam uz uzvaru nesošo stūra trejaci, taču metiens bija nedaudz par stipru un bumba nekrita cauri stīpai. Līdz ar to valmieriešiem nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu ar 104:106.

“Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” – “TalTech” 104:106 (24:19, 32:24, 17:24, 25:31, 6:8)
Elksnis 28 (8 rez.p.), Dubults 26 (12 atl.b.), Vēveris 18, Krastiņš 16 (8 rez.p.), Liepiņš 6, Riekstiņš 5, Ābols 3, Engers 2, Elksnītis.

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri