Valmieras Ziņas

“Valmieras stikla šķiedras” sasauc ārkārtas akcionāru sapulci decembra vidū

Lasīšanas laiks: 3 min

AS “Valmieras stikla šķiedra” sasauks ārkārtas akcionāru sapulci 20.decembrī, lai apstiprinātu pagājušā gada pārskatu, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai “Nasdaq Riga”.

Sēdes darba kārtībā ir paredzēts uzklausīt valdes, padomes, revīzijas komitejas ziņojumus un zvērināta revidenta atzinumu, kā arī apstiprināt 2018.gada pārskatu.

Tāpat tiks spriests par pērnā gada peļņas izlietošanu. 

Akcionāru sapulcē notiks revidenta ievēlēšana 2019.gada pārskata revīzijai un atlīdzības noteikšana revidentam, kā arī atlīdzības noteikšana revīzijas komitejas locekļiem. 

Akcionāru sapulce notiks 20.decembrī plkst.11 Valmierā, Tērbatas ielā 16a, viesnīcas “Wolmar” Vidzemes zālē.

AS “Valmieras stikla šķiedra” atsevišķo un konsolidēto revidēto finanšu pārskatu par 2018.gadu izdos ne vēlāk kā līdz 6.decembrim, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai “Nasdaq Riga”

Uzņēmuma valde informē, ka tā atliek 2018.gada revidētā konsolidētā finanšu pārskata publicēšanu.

Ņemot vērā nesenos revidenta AS “KPMG Baltics” papildu ieteikumus un, lai “Valmieras stikla šķiedras” akcionāriem un sadarbības partneriem sniegtu pēc iespējas pilnīgu un lēmumu pieņemšanai noderīgu informāciju, valdei ir jāiestrādā pērnā gada revidētajā finanšu pārskatā papildu informācija par uzņēmuma un “Valmiera glass grupas” uzņēmumu 2019.gada rezultātiem, sabiedrības Tiesiskās aizsardzības procesa plāna statusu, kā arī tiesiskās aizsardzības procesu meitas sabiedrībā ASV, skaidrojis uzņēmums.

Minētās informācijas sagatavošanai un revidentu pārbaudei, nepieciešams papildu laiks, kā rezultātā “Valmieras stikla šķiedra” plāno tās atsevišķo un konsolidēto revidēto finanšu pārskatu par 2018.gadu izdot ne vēlāk kā līdz 6.decembrim – divas nedēļas pirms plānotās uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulces.

LETA jau ziņoja, ka Vidzemes rajona tiesa 2019.gada 18.oktobrī apstiprināja “Valmieras stikla šķiedras” tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Tiesa iecēla advokātu biroja “PricewaterhouseCoopers Legal” (“PwC Legal”) advokātu Jāni Lagzdiņu par kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošo personu.

Kompānija nonākusi finansiālās grūtībās saistībā ar ražotnes izveidi ASV – “Valmieras stikla šķiedra”, lai izveidotu ražotni ASV, noslēdza kredītlīnijas līgumu ar banku, kas bāzēta ASV. Lai nodrošinātu parāda saistību, kas izriet no attiecīgā kredītlīnijas līguma, “Valmieras stikla šķiedra” izsniedza galvojumu par labu bankai. Ņemot vērā, ka ASV ražotne nespēja izpildīt no kredītlīnijas līguma izrietošās saistības, banka 2019.gada 10.jūnijā pieprasīja “Valmieras stikla šķiedrai” nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu un uzkrātos procentus par kopējo summu 3,013 miljoni ASV dolāru.

Tāpat uzņēmumam ir būtiskas parādsaistības sindicēto aizdevumu ietvaros par summu vismaz 67,014 miljonu eiro un vismaz 17,836 miljonu ASV dolāru apmērā attiecībā pret vēl divām bankām, tādējādi banka, kura 2019.gada 10.jūnijā pieprasīja “Valmieras stikla šķiedrai” nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu, prasījums faktiski izraisa saistību neizpildes gadījumu arī attiecībā uz sindicēto aizdevumu līgumiem ar tajā esošajām divām citām bankām.

“Valmieras stikla šķiedras” koncernu veido “Valmieras stikla šķiedra” un trīs tās meitassabiedrības – “Valmiera Glass UK Ltd.” Apvienotajā Karalistē, kā arī “P-D Valmiera Glass USA Corp.” un “Valmiera Glass USA Trading Corp” ASV. “Valmieras stikla šķiedras” akcijas kotē biržas “Nasdaq Riga” otrajā sarakstā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri