Valmieras Ziņas

Ar vairākām pārspēlēm noskaidrojas uzvarētāji erudīcijas spēlē „Zini! Mini! Uzmini!”

Lasīšanas laiks: 2 min

Otrdien, 24.septembrī, Valmieras 5.vidusskolā sākās otrā sezona erudīcijas spēlei „Zini! Mini! Uzmini!”. Jāteic, ka tā uzņem arvien lielākus apgriezienus! Skolēnu dome visu vasaru ir cītīgi strādājusi, jo ir sagatavoti ne tikai dažnedažādi āķīgi jautājumi, bet sameklēta vesela rinda nopietnu sponsoru: Dailes teātris, Dzintaru koncertzāle, Rīgas Motormuzejs, „Aldaris” utt., bet galvenā balva – vizīte visai komandai pie Daces Melbārdes Eiropas Parlamentā Briselē. Šo ekskursiju iegūs tā komanda, kas astoņu spēļu laikā būs nopelnījusi visvairāk punktu.

Kā parasti, spēli raiti vadīja Valmieras 5.vidusskolas psiholoģe Inita Trapāne. Spēlē piedalījās gan komandas no pašiem pirmsākumiem, gan pavisam svaigas: „Federi&Co”, „DVS”, „Cepumiņi”, „Novadmērnieks” u.c. Tēmas daudzveidīgas, tā teikt, dažādiem vecumiem, gaumēm un interesēm: „Ēdienu vārdnīca”, „BMX”, „Apavi”, „Koki”, „Liepiņi” u.c. Dažiem dzirdēti, dažiem nezināmi vai aizmirsti bija tādi svešvārdi kā bujabēze, brioša, Japānas aukuba u.c. Pirms tam neviens nevarēja iedomāties, ka zem tēmas „Zivis” slēpjas jautājums par Ingmāra Līdakas pašreizējo amatu, neviena komanda laikam nebija tik muzikāla, lai izvēlētos tēmu „Notis”, savukārt ātri aizripoja tēma „Auto”. Uz visiem 5 spēles organizatoru jautājumiem tēmā „Kas kopīgs?” pareizi atbildēja komanda „Pārcēlāji”, tomēr gala atbilde arī viņiem palika neuzminēta.

Lai noskaidrotu olimpisko sešinieku, spēles noslēgums izvērtās ļoti spraigs, pārspēle bija jāveic komandai „Bez nosaukuma” un „Piecīšiem”, kā arī „Pārcēlājiem” un „DVS”.

Godpilno 1.vietu ar 1110 punktiem ieguva „Florbola mammas”. Viņas dāvanā izvēlējās Dzintaru koncertzāles sarūpēto balvu.

2.-3. vietā – „Bez nosaukuma” un „Piecīši” (1025 p.)

4.vietā – „Nerātnās vāveres un riekstkodis”

5.vietā – „nJoy”

6.vietā – „DVS”

Uz tikšanos 29.oktobrī!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri