Valmieras Ziņas

Valmierā notiek seminārs par mazā un vidējā biznesa atbalsta iespējām

Lasīšanas laiks: 2 min

Piektdien, 31.oktobrī Valmieras Kultūras centra 3.stāva kamerzālē notiek bezmaksas seminārs uzņēmējiem “Mazā biznesa pēcpusdiena”, ko rīko Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu forums (MVU forums).

Semināra atklāšanā dalībniekus uzrunāja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis. Viņš uzsvēra, ka Valmierā ir viena no labvēlīgākajām biznesa vidēm Latvijā. Pilsētas mērs norādīja, ka pašvaldība turpinās iesākto kursu, veicinot uzņēmējdarbībās attīstību. Kā vienu no biznesa atbalsta pasākumiem, viņš pieminēja ieceri par Valmieras pilsētas administratīvā teritorijas paplašināšanu, lai izveidotu Vidzemes industriālo parku.

“Ceru, ka tie mazie un vidējie uzņēmumi, kas pašlaik veidojas iniciatīvas “Atbalsti mazo biznesu” ietvaros pēc pieciem vai desmit gadiem būs tik spēcīgi, lai atvērtu savas ražotnes šajā industriālajā parkā,” novēlēja I.Boķis.

MVU Forums izpilddirektors Eduards Filippovs pastāstīja, ka organizācijas izveidota ar mērķi atbalstīt mazo un vidējo biznesu. Viņš pauda gandarījumu, ka pamazām mainās sabiedrības attieksme pret uzņēmējiem.

“Vēl pirms dažiem gadiem uzņēmējs nebija cienījams sabiedrības pārstāvis. Daudziem bija uzskats, ka viņš strādā tikai, lai nopirktu džipu un aizbrauktu uz Turciju. Pašlaik uzņēmēju uztver kā darba devēju, kas palīdz uzturēt ģimenes un skolot bērnus, maksā nodokļus un rūpējas par valsts labklājību,” pauda E.Filippovs.

MVU Forums izpilddirektors uzsvēra mazā un vidējā biznesa arvien pieaugošo lomu ekonomikā. Viņa vārdus apstiprināja arī “Lursoft” pārstāve Linda Kalniņa, iepazīstinot ar kompānijas apkopotajiem statistikas datiem par iniciatīvas “Atbalsti mazo biznesu” dalībniekiem. 

Kā pastāstīja L.Kalniņa, uzņēmumu vidējais apgrozījums gada laikā pieaudzis par 18%, bet nodarbināto skaits pieaudzis no diviem līdz trīs cilvēkiem.

A/S “SEB banka” Vidzemes reģiona pārstāvis informēja par uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai nepieciešamo resursu piesaistes iespējām. Seminārā apskatīja arī citus uzņēmējiem aktuālus jautājumus, kā arī demonstrēja trīsdimensiju printera tehnoloģijas iespējas.

Portāls “Valmieras Ziņas” jau informēja, ka 31.oktobrī  Valmieras Kultūras centrā notiks bezmaksas seminārs uzņēmējiem, kurā būs iespēja uzzināt par MVU Foruma iniciatīvām mazo un vidējo uzņēmēju atbalstam.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri