Valmieras Ziņas

Kocēnu novadā norisinās Latvijas un Vācijas jauniešu sadraudzības nometne

Lasīšanas laiks: 2 min

No sestdienas, 17. augusta, līdz trešdienai, 21. augustam, Kocēnu novada Vaidavā norisinās Kocēnu novada un Langenbergas pašvaldības jauniešu sadraudzības nometne, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Kocēnu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte. 

Nometnē aizvadītajās dienās jaunieši ir iepazinuši Kocēnu novada pašvaldības darbību prezentācijā, ko vadīja Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis, komandu saliedējošās un radošās aktivitātēs iepazinuši viens otra tautas kultūru – gan to izgaršojot, gatavojot katrai tautai raksturīgos ēdienus, gan izzinot tradīcijas un paražas, gatavojuši piemiņas suvenīrus un diskutējuši par jauniešu iespējām iesaistīties un ietekmēt sabiedriskās un politiskās aktivitātes.

Sadarbībā ar Kocēnu sporta skolu jaunieši vakar iepazina Kocēnus, piedaloties orientēšanās sacensībās, kā arī vairumam Vācijas jauniešu bija pirmā praktiskā iepazīšanās ar vienu no populārākajiem un tradīcijām bagātākajiem sporta veidiem Kocēnu novadā – florbolu. Brīvajos brīžos izbaudīta Latvijas vasara un Vaidavas ezera sniegtās atpūtas iespējas, laivojot un supojot.

Atlikušajās nometnes dienās jaunieši diskutēs par jauniešu aktivitāti Latvijā un Vācijā – rīcību jauniešu aktivitātes palielināšanai un jauniešu sadraudzības turpināšanai, tiksies ar Valmieras Novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas aktīvistiem, iepazīs Kocēnu 38. skautu vienības darbību kopīgā piknikā neformālā vakarā pie ugunskura.

Nometnes noslēgumā 21. augustā, piedaloties Kocēnu novada domes vadībai – domes priekšsēdētājam Jānim Olmanim, domes priekšsēdētāja vietniekam un Kocēnu sporta skolas direktoram Jānim Dainim, priekšsēdētāja vietniecei Evijai Naglei – un Langenbergas birģermeistarei Suzannai Mittāgai (Susanne Mittag), Valmieras un Giterslo reģionu sadarbības koordinatorei kultūras jomā un Vācijas kultūras doktorei Silvanai Kraijerei (Silvana Kreyer), jaunieši dalīsies iespaidos par pavadīto laiku nometnē – gūtajiem iespaidiem un nākotnes plāniem.

Nometne tiek rīkota ar mērķi stiprināt sadraudzību starp Kocēnu novadu un Langenbergas pašvaldību Vācijā, lai nākotnē jaunatnes jomā organizētu kopīgus projektus. Šī nometne ir pirmā abu pašvaldību jauniešu kopīgā tikšanās, par kuras īstenošanu idejas radās pirms vairākiem gadiem, Kocēnu novada pašvaldībai kā biedrības “Valmieras – Giterslo reģionu sadarbībai” biedram viesojoties Giterslo apriņķī Vācijā.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri