Valmieras Ziņas

Noslēdzies konkurss “Wunder idejlauzis”

Lasīšanas laiks: 2 min

No 2019. gada 31. janvāra līdz 21. martam norisinājās projektu konkurss Vidzemes Augstskolas studentiem “Wunder idejlauzis”, kuru rīkoja Valmieras novada fonds sadarbībā ar uzņēmumu “Wunder Latvia”. Draudzīgā gaisotnē aizvadīts projekta noslēguma pasākums un dota zaļā gaisma divu studenšu iniciatīvai organizēt kroņu meistarklases jaunajām māmiņām, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada fonda valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš.

Projektu konkursa mērķis bija rosināt studentu pašiniciatīvu un vēlmi iesaistīties augstskolas vides un Valmieras apkaimes pilnveidošanā, paralēli gūstot reālu projektu īstenošanas pieredzi no idejas uzmetuma līdz pat projekta ieviešanai. Pieejamais finansējums vienas idejas realizēšanai bija līdz pat 2000 eiro.

Studenti tika aicināti atbrīvot fantāziju un dot vaļu radošām idejām, kas nestu prieku pašiem un sniegtu labumu arī vietējai sabiedrībai. Zinot, cik grūti ir spert pirmo soli, projekta organizatori bija parūpējušies par atbalsta pasākumiem ar mērķi iedrošināt ideju autorus un sniegt praktisku palīdzību pieteikuma sagatavošanā. 14. un 15. februārī ikvienam bija iespēja piedalīties ideju rades darbnīcās, savukārt 11. martā – apmācībās par projektu sagatavošanu un prezentēšanu.

Ceļu uz panākumu virsotni uzsāka trīs interesantas idejas, taču pienācīgi sagatavoties un sasniegt finiša taisni izdevās vienai. Pēc veiksmīga pieteikuma sagatavošanas, priekšizpētes veikšanas un projekta prezentācijas par konkursa uzvarētājām tikai atzītas Vidzemes Augstskolas Biznesa vadības 2. kursa studentes Aivita Balode un Linda Ozola. Meiteņu ideja organizēt bezmaksas kroņu gatavošanas meistarklasi jaunajām māmiņām tiks realizēta jau šovasar. Projekta komisija novērtēja idejas aktualitāti un galveno mērķi – sniegt jaunajām māmiņām iespēju apgūt jaunas prasmes, kas iedvesmotu viņas uzsākt savu uzņēmējdarbību.

Mūsu partneri