Valmieras Ziņas

Animācijas filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” veidotāji tiekas ar skatītājiem

Lasīšanas laiks: 3 min

No 1. februāra Kino “Gaisma” / 3D Cinema piedāvā noskatīties animācijas filmu visai ģimenei “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, kas tapusi Nacionālā Kino centra programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” ietvaros. 

Sestdien, 2. februārī, kinoteātrī notika animācijas filmas īpašais seanss. Pirms filmas skatītāji varēja ne tikai satikt filmas režisoru Edmundu Jansonu, producenti Sabīni Andersoni, mākslinieci Elīnu Brasliņu un Noru Džumā, kura ierunājusi Mimmi lomu, bet arī degustēt Garškopju kustības “Gardu muti” radīto īpašo veltījumu filmai – cidoniju un suņuburkšķu zelteri „Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”! Vēl skatītāji varēja piedalīties konkursā un iegūt balvas no filmas veidotājiem.

Multfilmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” režisors ir iemīļoto animācijas īsfilmu “Lupatiņi” veidotājs Edmunds Jansons. Savu jauno darbu kopā ar komandu viņš veidojis trīs ar pusi gadus.  Savukārt filmas māksliniece ir bērnu grāmatu ilustratore Elīna Brasliņa. Viens no viņas zināmākajiem darbiem ir grāmatu sērija “Mākslas detektīvi”. Režisors atklāja, ka viņam ir bijis liels prieks sastrādāties ar Elīnu Brasliņu, jo viņa ir ļoti talantīga māksliniece. “Radīt tik daudz suņu tēlu un uzzīmēt tik daudz atpazīstamu vietu Rīgā nemaz nav tik vienkārši, kā tas liekas,” atzina Edmunds Jansons.

Elīna Brasliņa pastāstīja, ka filmas veidošana viņai bijis liels piedzīvojums, jo līdz šim māksliniece bijusi tikai grāmatu ilustratore. Viņai nav bijusi pat nojausma, kā top animācijas filmas. “Ja es būtu zinājusi, cik daudz man trijos gados būs jāuzzīmē, es nezinu, vai es būtu piekritusi iesaistīties šajā projektā. Ļoti labi, ka es nezināju. Man bija jāzīmē katrs tēls no sešām pusēm. Arī visas filmā redzamās vietas ir manis zīmētas. Bieži vien katra no vietām ir jāuzzīmē no vairākām pusēm un dažādos pietuvinājumos. Kā jau katras filmas tapšanā, ne viss radītais tiek izmantots filmā. Ir izdarīts daudz vairāk, nekā būs redzams skatītājiem,” atklāja filmas māksliniece.

Ar Noru Džumā režisors sadarbojas jau trešo reizi. “Kad Norai bija knapi četri gadi, mēs sadarbojāmies pirmo reizi. Viņa ieskaņoja Zeķītes tēlu filmā “Lupatiņi”. Pēc tam Nora ieskaņoja arī Bizes tēlu filmā “Bize un Neguļa”. Kamēr gatavojāmies šai filmai, rakstījām scenāriju un zīmējām tēlus, Nora bija paaugusies līdz Mimmi vecumam. Es iedomājos, varbūt pamēģinām vēlreiz. Es priecājos, ka mums atkal bija jauka sadarbība!” atklāja Edmunds Jansons.

Nora uzskata, ka viņa dzīvē nav līdzīga Mimmi pēc rakstura, lai gan dažas kopīgas īpašības viņa saskata. Abas ātri kļūst dusmīgas, bet abām dusmas ātri pāriet. Nora atzina, ka Mimmi tomēr esot aktīvāka par Noru, taču arī viņu nevarot nosaukt par mierīgu un rātnu. Meitene negribēja atklāt neko vairāk par savu tēlu, lai skatītājiem būtu interesanti skatīties.

Animācijas filma ir aizraujošiem piedzīvojumiem bagāts stāsts par neparastu draudzību starp runājošiem suņiem un bērniem, kuri tic brīnumiem. Notikumi risinās vienā no Rīgas noslēpumainākajiem rajoniem – Maskačkā, kur vasaras brīvlaikā pie savas māsīcas Mimmi ciemojas Jēkabs. Tur puika iepazīstas ar runājošajiem suņiem, un viņi piekrīt iesaistīties bērnu plānā nosargāt apkaimes parku, kuru uzņēmējs Rausis grasās pārvērst par bezpersonisku debesskrāpju kvartālu. Sākas neticami piedzīvojumi ar kopīgi izstrādātu slepenu plānu. Filmu būs interesanti skatīties visai ģimenei – gan maziem, gan lieliem bērniem, gan arī pieaugušajiem, kuri nav zaudējuši ticību saviem spēkiem radīt pārmaiņas. 

Filmas sižets balstīts latviešu autores Luīzes Pastores grāmatā bērniem “Maskačkas stāsts”, kas saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu. 

Lomas ierunājuši latviešu aktieri Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Baiba Broka, Māra Liniņa u.c., kā arī bērnu lomu atveidotāji – Eduards Olekts, Nora Džumā un Eduards Zilberts.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri