Valmieras Ziņas

Agris Māsēns sarunā par jauno ģimenes spēlfilmu “Vecā dārza noslēpums”

Lasīšanas laiks: 3 min

Sestdien, 19.janvārī, Rīgas kinoteātrī “Kino Citadele” notika latviešu spēlfilmas “Vecā dārza noslēpums” pirmizrāde, bet Valmierā un citos Latvijas kinoteātros filma būs skatāma no 25.janvāra. 

Kinoteātrī “Gaisma” 25. janvārī plkst. 13.45 norisināsies ģimenes filmas “Vecā dārza noslēpums” īpašais seanss, kad ikvienam interesentam būs iespēja klātienē satikt filmas galveno lomu atveidotājus – Valmieras drāmas teātra aktierus Agri Māsēnu, Imantu Stradu un filmas radošo komandu.

Internetā jau var apskatīt fotogrāfijas no pirmizrādes, kur fonā ar zaļo autiņu vai pa autobusa logiem skatās filmas apmeklētāji un veidotāji. Sakarā ar izrādi Valmieras Drāmas teātrī uz šo pirmizrādi nebija ieradies un to vēl nav redzējis Agris Māsēns jeb pensionārs Armands, tāpēc nelielam ieskatam saruna ar aktieri.

Kā jūs tikāt noskatīts Armanda lomai, vai bija konkurence?

Uz provēm bija uzaicināti vairāki, bet varbūt nostrādāja pazīšanās ar vienu no režisorēm – Gunitu Grošu. Savulaik Smiltenes Tautas teātrī kā režisors iestudēju izrādi pēc viņas lugas motīviem “Leģenda par cīkstoni Mariju”, tad nu šis varbūt bija kā barterdarījums – viņa lomai izvēlējās mani. Ar otru režisoru Olafu Okunovu gan tikos pirmo reizi.

Kur un kad tika uzņemta filma?

Filma tapa pagājušajā vasarā mērkaķa ātrumā Ogrē. Neapdzīvotā māja ar dārzu bija kompakta un ģeniāla – kā radīta šai filmai! Trāpīts desmitniekā! Uz filmēšanas laiku no visas Latvijas tika savesti ķirbji, jo es, zinātnieka tipa bijušais VEF inženieris, eksperimenta rezultātā esmu atklājis, kā ķirbjus var izaudzēt trīs reizes ātrāk.

Kāda bija sadarbība ar bērniem un pārējiem aktieriem?

Imants (Strads) ir labs grimētavas biedrs teātrī, bet filmā viņš ir riebīgs bandīts! Labi spēlēja Dailes teātra aktieris Lauris Subatnieks, un bērni bija forši, īpaši talantīgs ir Emīls Pohorželskis – lokainiem matiem, muzikāls. Jācer, ka vecāki virzīs viņu tālāk.

Vai filmas sižets jau nelīdzinās citām filmām, piemēram, “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”?

Filma vairāk līdzinās “Viens pats mājās”, tā ir ģimenes piedzīvojumu filma, bērniem noteikti patiks. Man arī ir četri mazbērni apmēram filmas varoņu vecumā: dvīnes iet 1.klasē, vecākā mazmeita – 5.klasē, bet mazdēls – 8.klasē. Viņi filmu jau ir redzējuši, patika. Filmā, protams, labais uzvar ļauno.

Afišā esat redzams bitenieka maskā. Kādas ir attiecības ar bitēm?

Man ir ne tikai bitenieka maska, bet arī parūka!

Savulaik laukos brālim bija bites, filmā ir gan bišu strops, gan maska, bet pašu bišu nebija, laikam kautrējās filmēties…

Ko vēl gribētu piebilst?

Priecājos, ka pēdējā laikā filmās dabū izspēlēties arī Valmieras teātra aktieri. Šajā filmā arī Imants Strads un Inga Alsiņa-Leimane, Elīna Vāne Billes mātes lomā, brīnišķīgi spēlēja Ieva Puķe filmā “Ar putām uz lūpām”, Ivo Martinsons “Nameja gredzenā”.

Paldies par sarunu un uz tikšanos Latvijas kino ekrānos!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri