Valmieras Ziņas

Kā plānot personīgās finanses ar prātu un izdzīvot līdz mēneša beigām?

Lasīšanas laiks: 3 min

Atbildīga finanšu plānošana nav tikai un vienīgi uzņēmuma un valdības iestāžu svarīgi piekopjama taktika. Finanses un ar tām saistītās grūtības skar ārkārtīgi daudz cilvēkus katru dienu. Tieši tas, savukārt, liecina par to, ka ļoti daudzi cilvēki pievēršas sava budžeta un finanšu plānošanai ar ļoti paviršu pieeju un pavisam nenopietni, vai nedara vispār. Diemžēl daudzi cilvēki nesaprot, ka personīgo finanšu neplānošana ir iemesls, kādēļ tiem ir tik viegli iedzīvoties dažādās problēmās un situācijās, kad tiek meklēts labākais patēriņa kredīts (bedste forbrugslån), kas ir pieejams teju ikvienam no arvien jaunām ātro kredītu kompānijām.

Ir svarīgi apzināties to, ka dažādi ātrie naudas aizdevumi, piemēram, no penge247.dk, patēriņa kredīti un preču līzingi nav risinājums finansiālajām grūtībām, kuru dēļ jūs nespējat iegādāties kaut ko ilgi kārotu vai saņemt jums ļoti nepieciešamu pakalpojumu no kāda profesionāļa. Lai jūs spētu parūpēties par savām finansēm un iegādāties visu to, kas jums ir patiesi nepieciešams, ir svarīgi mainīt savus ikdienas dzīves paradumus.

Pēc paradumu izmaiņas pienāk laiks iemācīties veidot personīgo budžetu un plānot savas personīgās finanses – tā ir lieta, kas, diemžēl, neliek mierā nevienu no mums, jo naudas ir tik, cik tās ir. 

Kā plānot personīgās finanses un izdzīvot līdz mēneša beigām:

  • Atsakies no ātrajiem kredītiem!

Pats pirmais solis atbildīgu un pareizu lēmumu pieņemšanā ir vienkārša atteikšanās no ātro kredītu izmantošanas pat tad, kad tā šķiet vienīgā iespēja pasaulē. Tev nav nepieciešams maksāt lielas procentu likmes un atdot daudz vairāk naudas atpakaļ par saņemto labāko patēriņa aizdevumu, lai tikai iegādātos kaut ko vajadzīgu vai iztiktu līdz mēneša beigām! Sāc tērēt atbildīgi un tu to spēsi!

  • Izvairies no kredītkartēm!

Kredīti, naudas aizdevumi, līzingi ir ļoti vilinoši – pat pārāk. Ļoti daudzi cilvēki uzķeras uz dažādiem kredītdevēju veidotiem mārketinga trikiem un pēc kārtējā kredīta nonāk maksātnespējas situācijā, kurā krājas vieni vienīgi procenti nežēlīgā ātrumā. Apturi sevi no vilinājuma un neļaujies ažiotāžai – labāk iekrāj, nevis pazaudē dubultā.

  • Domā par to, ko Tu pērc!

Vienmēr domā par to, ko tu pērc, cik ļoti tev tas ir nepieciešams un cik daudz naudas tu par to tūlīt tev nāksies atdot. Vai visi no šiem jautājumiem ir atbildāmi pozitīvi bez liekas domāšanas? Ja nē, tad vienkārši nepērc. Tiklīdz tu šaubies, vai prece tev ir nepieciešama – noliec to atpakaļ.

  • Veido personīgo budžetu!

Plānot savas finanses galvā varam mēs visi, taču tas nekad nestrādā. Paņem rokā blociņu un pildspalvu, vai izveidot datorā Excel dokumentu un sāc cītīgi plānot savas finanses un veidot budžetu visam tam, kas tev ir nepieciešams.

  • Ēd mājās!

Ēšana ārpus mājas, dažādos restorānos, kafejnīcās, ēdnīcās un citur ir daudz dārgāka, nekā mājās pagatavota ēdiena baudīšana.

  • Veic maksājumus laicīgi!

Vienmēr seko līdzi visiem saviem ikmēneša maksājumiem un centies veikt tos laicīgi – kavējuma soda naudas ir nevajadzīga naudas izmešana.

  • Atbrīvojies no finansiāliem slogiem!

Ja tu jau esi paspējis atrast labāko komerciālie aizdevumu (best consumer loan) iekš penge247.dk vai citur, un esi uzņēmies jebkāda veida kredītsaistības, vai arī nonācis parādos, atbrīvojies no tiem un liec visu jaunā finanšu plāna akcentu tieši uz šī mērķa īstenošanu. Nav kredītu = nav grūtību.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri