Valmieras Ziņas

Burtnieku novada pašvaldība iegādājusies jaunu aprīkojumu zivju resursu aizsardzībai

Lasīšanas laiks: 2 min

Ar Zivju fonda atbalstu Burtnieku novada pašvaldības īstenojusi projektu “Burtnieku novada Burtnieka ezera zivju resursu aizsardzības pasākumu īstenošanai nepieciešamā aprīkojuma iegāde 2018. gadā”. Tā ietvaros iegādāts bezpilota lidaparāts (drons), RIB tipa laiva ar dzinēju un līdzšinējā laivas motora vietā, kurš savu laiku jau ir nokalpojis, iegādāts jauns motors, informē Burtnieku novada pašvaldība.

Projekta mērķis ir kāpināt Burtnieka ezera zivju resursu aizsardzības kapacitāti, iegādājoties mūsdienu prasībām atbilstošu aprīkojumu. Burtnieku novada pašvaldības policijas vecākajam inspektoram Salvim Bulam neatsverams palīgs ikdienas darbā būs bezpilota lidaparāts.

“Vasarā galvenokārt to izmantošu, uzraugot Burtnieka ezera krastus, kuri ir aizauguši ar niedrēm. Ar laivu tos apsekot ir problemātiski. Turpmāk aizaugušās vietas varēs apskatīt no putna lidojuma. Ar dronu ļoti labi var saskatīt līnijas, kur ir braukusi laiva pa zālēm vai  ir ievilkts tīkls. Ziemā mēģināšu ar drona palīdzību meklēt ūdas, kurām vajadzētu būt ļoti labi redzamām no augšas. Braucot pa ledu, tās nav viegli pamanīt,”

stāsta Salvis Buls.

Vairāk par jauno aprīkojumu un Burtnieka ezera apsaimniekošanu skatieties Vidzemes TV sagatavotajā sižetā.

Burtnieku novada pašvaldībā zivju resursu uzraudzības un aizsardzības pasākumus, kā arī makšķerēšanas noteikumu un citu normatīvo aktu ievērošanas uzraudzību īsteno pašvaldības policija. Tā uzrauga kārtību ne vien Burtnieka ezerā, bet arī tajā ietekošajās upēs un no Burtnieka iztekošajā Salacas upē, tāpat arī citos Burtnieku novada teritorijā esošajos ezeros. Zivju resursu aizsardzības pasākumos liela nozīme ir tam, cik kvalitatīvu un atbilstošu aprīkojumu izmanto inspektors, tādēļ paredzams, ka maluzvejniecība Burtnieka ezerā samazināsies.

Laiva, divi laivu motori, bezpilota lidaparāts un planšetdators iegādāts Zivju fonda pasākuma “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)” projekta “Burtnieku novada Burtnieka ezera zivju resursu aizsardzības pasākumu īstenošanai nepieciešamā aprīkojuma iegāde 2018. gadā” ietvaros.

 

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri