Valmieras Ziņas

Recepte: Baltais kokospiena saldējums ar karamelizētām pārslām

Lasīšanas laiks: 2 min

Līgo svētki saistās ar kopā būšanu – vainagu pīšanu, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram. Arī ēdiena gatavošana un baudīšana veicina ģimenes kopības sajūtu, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas receptes, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.

Baltais kokospiena saldējums ar karamelizētām pārslām (10 gab.)

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze ātri vārāmo auzu pārslu
  • 2 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. nerafinēta brūnā cukura
  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas vai sviesta
  • 2 bundžiņas kokosriekstu piena
  • 2 ēd.k. medus vai dateļu sīrupa

Pagatavošana:

  1. Uz pannas uzkarsējiet kokosriekstu eļļu, ieberiet pārslas un nedaudz apcepiet (aptuveni 3min.).
  2. Pievienojiet medu un cukuru, regulāri maisot, karamelizējiet pārslas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas (aptuveni 4-5 min.).
  3. Gatavās pārslas izklājiet uz cepamā papīra un ļaujiet tām sacietēt. Kad tās atdzisušas, ļaujiet bērnam ar rokām atdalīt salipušās pārslas, lai tās atkal kļūst irdenas.
  4. Attaisiet kokosriekstu piena bundžiņu, to nesakratot. Ļaujiet, lai mazais palīgs kokosriekstu piena krēmīgo daļu uzmanīgi ar karoti liek blenderī.
  5. Bērns var pats pievienot saldinātāju (medu, dateļu, agaves vai citu sīrupu) un visu sablendēt viendabīgā masā.
  6. Lejiet masu saldējuma trauciņos – karamelizētās pārslas var bērt apakšā, augšā vai iemaisot pa visu formiņu – ļaujiet bērnam izvēlēties.
  7. Ielieciet trauciņos saldējuma kociņus un lieciet saldētavā uz 1-4 stundām (atkarībā no saldētavas).

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri