Valmieras Ziņas

Recepte: Baltais kokospiena saldējums ar karamelizētām pārslām

Līgo svētki saistās ar kopā būšanu – vainagu pīšanu, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram. Arī ēdiena gatavošana un baudīšana veicina ģimenes kopības sajūtu, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas receptes, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.

Baltais kokospiena saldējums ar karamelizētām pārslām (10 gab.)

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze ātri vārāmo auzu pārslu
  • 2 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. nerafinēta brūnā cukura
  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas vai sviesta
  • 2 bundžiņas kokosriekstu piena
  • 2 ēd.k. medus vai dateļu sīrupa

Pagatavošana:

  1. Uz pannas uzkarsējiet kokosriekstu eļļu, ieberiet pārslas un nedaudz apcepiet (aptuveni 3min.).
  2. Pievienojiet medu un cukuru, regulāri maisot, karamelizējiet pārslas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas (aptuveni 4-5 min.).
  3. Gatavās pārslas izklājiet uz cepamā papīra un ļaujiet tām sacietēt. Kad tās atdzisušas, ļaujiet bērnam ar rokām atdalīt salipušās pārslas, lai tās atkal kļūst irdenas.
  4. Attaisiet kokosriekstu piena bundžiņu, to nesakratot. Ļaujiet, lai mazais palīgs kokosriekstu piena krēmīgo daļu uzmanīgi ar karoti liek blenderī.
  5. Bērns var pats pievienot saldinātāju (medu, dateļu, agaves vai citu sīrupu) un visu sablendēt viendabīgā masā.
  6. Lejiet masu saldējuma trauciņos – karamelizētās pārslas var bērt apakšā, augšā vai iemaisot pa visu formiņu – ļaujiet bērnam izvēlēties.
  7. Ielieciet trauciņos saldējuma kociņus un lieciet saldētavā uz 1-4 stundām (atkarībā no saldētavas).

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

Mūsu partneri