Valmieras Ziņas

Kā apdomīgi sagādāt visu nepieciešamo, ja ģimenē gaidāms mazulis

Lasīšanas laiks: 3 min

Uzzinot par faktu, ka ģimenē gaidāms pieaugums, topošie vecāki sāk domāt par to, kas mazulim būs vajadzīgs, kur to iegādāties, cik daudz naudas vajadzēs visu nepieciešamo lietu sagādāšanai. Tomēr steigai šeit nav vietas, vismaz grūtniecības pirmajos mēnešos. Tas gan nenozīmē, ka mazulim nepieciešamo lietu sagādāšanu var atstāt uz pēdējo mēnesi. Šajā rakstā uzzināsiet dažus padomus, kas var padarīt mazuļa lietu gādāšanu gan izdevīgāku, gan ērtāku.

Izlemiet — visu jaunu vai arī kaut ko lietotu

Sākumā vajadzētu izvērtēt savu nostāju un arī finansiālās iespējas. Ir vecāki, kuri vēlas bērnam visu tikai jaunu, bet citus tas īpaši nesatrauc. Šo lēmumu ietekmē arī finansiālā situācija. Ja budžets ir ierobežots, tad skaidrs, ka visam jaunam var nepietikt. Un — vai vajag. Ir tādas mazuļu lietas, ko varbūt vajadzēs izmantot ļoti īsu brīdi. Kāpēc gan tās neaizlienēt no draugiem vai nenopirkt no citiem vecākiem? Ietaupīto naudu varat novirzīt daudz svarīgākām lietām.

Ja esat ar mieru mazulim gādāt arī lietotas aprūpes lietas un drēbes, tad, iespējams, izdevumu būs daudz mazāk, jo parasti jau radi un draugi, kuriem nesen dzimuši bērni, ļoti daudz ko atdod. Varbūt varat uzrunāt viņus paši, lai par izdevīgu cenu no viņiem nopirktu kvalitatīvus ratiņus, ziemas kombinezonu, šūpulīti vai vēl ko citu.

Nepārspīlējiet ar drēbītēm

Māmiņai un citām ģimenes sievietēm ļoti patīk pirkt skaistus mazuļu apģērbu komplektus. Ar to nevajadzētu aizrauties, jo pirmajos mēnešos mazulis aug ļoti ātri. Vairums nopirkto drēbīšu tiks uzvilktas labi ja dažas reizes. Galvenais, lai ir vairāki komplekti bodiju un lācīšu, vairāk neko īsti mazajam arī nevajadzēs. Drēbītes vienmēr var nopirkt, ja tiešām vajag.

Autosēdeklīti labāk pirkt jaunu

Ja reiz ir kāda lieta, ko ieteicams pirkt jaunu, kurai nežēlot naudu, tad tas ir autosēdeklītis. Mazuļa drošība automašīnā ir ļoti svarīga. Lietots autosēdeklītis var nebūt drošs. Labāk izvēlēties uzticama ražotāja autokrēsliņu, kas nodrošinās mazulim gan ērtības, gan maksimālu aizsardzību no traumām.

Uz veikalu — ar sarakstu

Protams, ka būs daudzas lietas, ko vajadzēs iegādāties veikalā — higiēnas preces, mazgāšanās līdzekļi, aprūpes lietas. To visu plašā klāstā piedāvā bērnu veikali. Lai iepirkšanos padarītu ērtāku, var izmantot interneta sniegtās priekšrocības. Piemēram, bērnu preču zīmols “Chicco” piedāvā visu nepieciešamo iegādāties interneta vidē — sākot no ratiņiem un gultiņas līdz māneklīšiem, attīstošajām rotaļlietām un drošības precēm.

Nav būtiski, vai meklējat visu vajadzīgo tirdzniecības centrā vai arī jums labāk patīk bērnu veikali internetā — galvenais ieteikums ir izveidot vajadzīgo lietu sarakstu. Tā būs vieglāk plašajā preču klāstā atrast vajadzīgo, kā arī izvairīsieties no liekiem tēriņiem, neļaujoties emocionāliem pirkumiem.

Tā kā grūtniecības laiks ir gana ilgs, tad ieteicams arī pasekot līdzi cenām — bērnu veikali regulāri piedāvā atlaides. Tādā veidā varat ievērojami samazināt izdevumus, bet vienalga tikt pie kvalitatīvām un jaunām lietām savam mazulim.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri