Valmieras Ziņas

Valmieras 5.vidusskolas skolēns uzvar LTV erudīcijas spēlē “Gudrs, vēl gudrāks”

Lasīšanas laiks: 2 min

Latvijas televīzijas (LTV) veidotajā erudīcijas spēlē “Gudrs, vēl gudrāks” desmito klašu grupā par uzvarētāju kļuvis Valmieras 5. vidusskolas 10.a klases skolēns Gustavs Māziņš.

25.janvārī Gustavs Māziņš pārliecinoši iekļuva finālā, atbildot uz jautājumiem par mācību vielu un sabiedriski aktuālām tēmām mūzikā, vēsturē, politikā un citās jomās, pierādīja, ka ir erudītākais desmitklasnieks Latvijā.

Jautāts par dalību TV spēlē „Gudrs, vēl gudrāks”, Gustavs Māziņš stāsta:

“Domāju, ka nevaru novērtēt to, vai jautājumi bija viegli vai grūti, manuprāt, ja tu zini, tad ir viegli, ja ne, – tad grūti. Man paveicās, ka daudz ko zināju. Pirms fināla es negatavojos, vienkārši paļāvos uz savām zināšanām, pirms pusfināla gan pāršķirstīju bioloģijas un vēstures grāmatu. Gribētos ticēt, ka man ir diezgan plašs redzesloks, kas arī palīdzēja 3. kārtā izvirzīties stipri priekšā konkurentiem, jo jautājumus, kuros bija jānospiež poga pirmajam, tos es zināju. Un 4. kārta jau bija pilnīga veiksmes spēle, kurā varēja būt apslēpts gan ļoti viegls, gan grūts jautājums, bet laikam arī ar tiem izdevās tikt galā. Kopumā ar rezultātu esmu apmierināts.”

Iecienītajā LTV gudrinieku spēlē Gustavu atbalstīja ne tikai klasesbiedri, bet arī fizikas un informātikas skolotāja Lolita Krilova, ģeogrāfijas skolotāja Daila Ranše un skolas psiholoģe Inita Trapāne. Varam lepoties, ka mūsu skolā mācās Latvijas 10.klašu gudrākais zēns.

Kļūstot par spēles uzvarētāju, Gustavs Māziņš saņēma GRAND PRIX – žiroskūteri, žurnālu “Nezināmā Vēsture”, kā arī Vītola fonda e-klases balvu 500 eiro pašizaugsmei.

Finālspēli LTV1 ekrānos varēs vērot 23.februārī.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri